16.8 C
София
вторник, април 30, 2024
НачалоБългарияЦСКА достигна кота 100 за първи път през сезона в НБЛ (видео)

ЦСКА достигна кота 100 за първи път през сезона в НБЛ (видео)

"Червените" излязоха трети след 30 точки на Мартин Сотиров

КАКВО СЕ СЛУЧИ: ЦСКА спечели за трети пореден път в НБЛ. Отборът на Росен Барчовски се наложи над Академик със 100:73 като гост в двубой от 22 кръг в родния елит. „Червените“ са с баланс от 12-8 и вече са трети, докато пловдивчани са девети с 6 победи и 14 загуби.

НАЙ-ДОБРИ: Мартин Сотиров наниза 30 точки за ЦСКА, включително 6 тройки, плюс 5 борби. Брандън Йънг добави 19, 5 борби и 5 асистенции. С по 11 точки се разписаха Алекс Симеонов (7 асистенции), Таменанг Чо и Драган Зекович, като вторият остана на крачка от трипъл-дабъл след 14 борби и 9 асистенции.

Васил Бачев бе най-добър за Академик с 21 точки и 8 асистенции. Александър Милов реализира 18. С по 10 останаха Кръстан Кръстанов и Джейлън Минет.

РАЗВИТИЕТО: Домакините първи излязоха напред с 9:4 след успешни акции на Васил Бачев и Джейлън Минет, но ЦСКА отвърна чрез Мартин Сотиров и Брандън Йънг, за да обърне нещата в своя полза за 24:16. През втория период „червените“ продължиха с устрема и дръпнаха с 16 точки, водени от Мартин Сотиров, Брандън Йънг и Драган Зекович. Пловдивчани все пак успяха да наваксат част от пасива си, за да фиксират 38:45 на голямата почивка, след като Александър Милов и Васил Бачев не сбъркаха.

След паузата ЦСКА не отстъпваше и чрез Брандън Йънг, Драган Зекович, Мартин Сотиров и Таменанг Чо се изстреля напред с 20 точки. В последните 10 минути ситуацията на паркета не се промени, а финалната сирена прозвуча при 100:73 в полза на отбора на Росен Барчовски.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В шампионата при мъжете следва пауза, заради мачовете на националния отбор в предквалификациите за Евробаскет 2025. Той ще бъде подновен в началото на март.

СТАТИСТИКА ОТ АКАДЕМИК – ЦСКА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани