19.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияБерое не се подхлъзна във Варна (видео)

Берое не се подхлъзна във Варна (видео)

Девети успех за старозагорци в НБЛ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Берое достигна до девети успех в НБЛ през 2022/2023. „Зелено-белите“ обърнаха Черно море Тича след 109:98 като гости в среща от 22 кръг в шампионата при мъжете. Старозагорци имат в актива си и 11 загуби, като се намират на седмо място в класирането, докато варненци са 10-ти с баланс от 5-15.

НАЙ-ДОБРИ: Келси Барлоу реализира 33 точки, от които 7 тройки, плюс 6 борби и 7 асистенции. Дариъс Хол добави 23 и 10 борби. Александър Тодорович приключи с 20 точки и 6 борби.

Тач Ънру бе най-резултатен за Черно море Тича с 29 точки, включително 5 тройки. Мартин Йорданов финишира с 21 и 9 борби. Лъчезар Тошков оформи дабъл-дабъл – 14 точки и 11 асистенции. Иван Спиров остана 12 и 8 борби. Мартин Коцев направи 11 асистенции.

КЛЮЧЪТ: В началото варненци започнаха силно и дръпнаха със 7 точки след успешни акции на Михаил Молдов, Лъчезар Тошков, Мартин Йорданов и Тач Ънру. Берое отвърна чрез рожденика Дарин Иванов, Александър Тодорович и Келси Барлоу, за да намали до 23:27. През втория период двата състава бяха равностойни, а домакините съумяха да запазят преднината си за 54:50 на голямата почивка.

След паузата Черно море Тича направи аванса си 9 точки, след като като Мартин Йорданов и Тач Ънру не сбъркаха. Гостите не се отказваха и чрез Александър Тодорович, Келси Барлоу, Дариъс Хол и Михаил Комбаков стигнаха до обрат за 80:71 след 30 минути. В последната четвърт старозагорци излязоха напред с 16 точки, но „моряците“ продължиха да се борят и чрез Тач Ънру и Мартин Йорданов се доближиха на 11 точки. До края селекцията на Бойко Миленков не изпусна водачеството и фиксира крайното 109:98.

И ОЩЕ: В състава на „моряците“ за срещата не бе Аверил Угба.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В шампионата при мъжете следва пауза, заради мачовете на националния отбор в предквалификациите за Евробаскет 2025. Той ще бъде подновен в началото на март.

СТАТИСТИКА ОТ ЧЕРНО МОРЕ ТИЧА – БЕРОЕ

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани