15.7 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияЙордан Янков: Играем на изключително огромни приливи и отливи

Йордан Янков: Играем на изключително огромни приливи и отливи

Резултатът е реален, това е моментното състояние на отбора, коментира наставникът на Академик

За съжаление, играем на изключително огромни приливи и отливи, не само като отбор, а и като индивидуалности. Единият мач избухва един, а друг е на тотална друга страница. На следващия мач е на обратния полюс и аз като треньор, разбира се, не мога да тегля чоп на кой ще му тръгне играта и кой ще играе с по-голямо желание. Резултатът е реален, това е моментното състояние на отбора. Имаме две седмици да обърнем нещата, независимо от ситуацията, в която се намираме. Играта на тима в момента е много по-притеснителна от това дали сме се класирали за Купата на България или не. С такава игра и да си се класирал, e без значение срещу кого ще играеш от първите четири отбора. Така, че наистина ще има сериозни разговори с всеки един от играчите и ако не видя положителна промяна в тяхното поведение, ще има корекции“, коментира наставникът на Академик Йордан Янков след загубата от ЦСКА със 73:100 в мач от НБЛ.

„Най-вероятно няма да се подсилваме в подкошието. Финансовото ни състояние не позволява, не сме като някои отбори в лигата, които могат да си позволят заместник или някой друг играч. На този етап оставаме с този състав откъм високи играчи. Ще видим как ще реагираме с пойнт гард или ще останем в този си вид. Изпитваме изключителни затруднения в организацията и подреждането на отбора и вместо да използваме силните страни на Васил Бачев и Джейлън Минет, ние ги поставяме в ситуация да организират играта и да пазят топката. Това не е натурално за тях. Не търся оправдания. Сами сме се докарали до тази ситуация и сами трябва да се извадим. Положението не е зле, ако всеки един от нас намери пропуските в себе си. В предишните мачове със същия състав направихме завързани мачове с Рилски и Балкан. Можем да играем срещу по-силните, въпросът е да се нагласим психически към това нещо“, каза още треньорът на пловдивчани, които са с баланс от 6-14.

„Дори с тези две седмици и дори с намирането на нов играч ще бъде изключително трудно да спечелим и в Ямбол, и във Варна. Ние трябва да подобрим мисленето си като отбор, да започнем да играем заедно и да започнем да се интересуваме от желанието, с което играем, отколкото това кой каква статистика има. Ако продължим по този начин, дали домакинство или гостуване – няма значение. Дори и с тази пълна зала пак загубихме с 30 точки от ЦСКА. Съдийството беше на изключително високо ниво. На този етап това е нивото на отбора”, добави Йордан Янков. 

ЦСКА достигна кота 100 за първи път през сезона в НБЛ

ПрезGoogle
ИзточникMax Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани