10 C
София
сряда, май 1, 2024
НачалоНационални отбориРосен Барчовски: За нас лесно няма

Росен Барчовски: За нас лесно няма

На пръв поглед, Австрия изглежда по-трудният противник от двата, каза още наставникът на България

Селекционерът на мъжкия национален отбор Росен Барчовски коментира жребия на „лъвовете“ за поредните мачове от квалификациите за Евробаскет 2025. Както бе обявено по-рано днес, България се падна в група J, където са още Норвегия и Австрия. Само победителят в групата продължава за същинската фаза на европейските квалификации.

Мачовете ще се изиграят в периода 19 юли до 5 август, на разменено гостуване.

И двата отбора са ми непознати. Ще направим всичко възможно да направим проучване по най-бързия начин“, каза Росен Барчовски.

„На пръв поглед, Австрия изглежда по-трудният противник от двата. Те имат и двама НБА играчи – центърът на Торонто Якоб Пьолтъл и Гиорги Бежанашвили от G-Лигата в момента. Възможно е те двамата през лятото да се присъединят към отбора. През февруари ги нямаше, но може да дойдат за тези мачове и тогава отборът на Австрия става друг, изключително сериозен съперник. Съставът на Норвегия не познавам„, каза още селекционерът на България.

Старши-треньорът допълни, че за него обаче е най-важна мотивацията на българския отбор.

За нас лесно няма. Не е важно какви са съперниците. Най-важно е дали ние ще успеем да се съберем в оптимален състав, да работим сериозно и да подходим максимално мотивирано. Мислехме, че и в предния кръг ще ни е лесно с Португалия, Румъния и Кипър и видяхме какво стана. Така, че всичко зависи на 99% от нас“, завърши Росен Барчовски.

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани