23.8 C
София
понеделник, май 6, 2024
НачалоБългарияРосен Барчовски: В момента вървим нагоре

Росен Барчовски: В момента вървим нагоре

Ако намалим грешките, отборът ще изглежда доста по-добре, заяви треньорът на ЦСКА

„Видях надграждане, особено от първия мач, който бе в София. Беше ясно на всички, които са добронамерени, че този двубой не беше реален. Ние бяхме много далече от истината, докато Спартак се намираше в много добро състояние. В момента вървим нагоре, това е важно за мен. Един отбор може да не играе добре и да има загуби, но е важно да върви напред. Ако не го прави и дърпа назад, тогава има проблем. Трябваше да търсим реванш, защото в първия мач Спартак буквално ни унижи и беше много трудно, но може би имахме малко шанс и разум„, заяви треньорът на ЦСКА Росен Барчовски след победата в Плевен с 86:84.

Така тръгнахме в първенството, че хората очакваха всички да падат сами от нас. В спорта няма магьосничество. Всичко трябва да си мине по пътя. Имахме принципни изисквания за последната наша атака. При дублирането искахме да се търси игра без топка и да се движим повече, но не го изпълнявахме през целия мач много добре. Направихме отново много грешки, това за нас е голям проблем. Ако ги намалим, отборът ще изглежда доста по-добре. Относно последната защита, искахме топката да не стига до Николай Стоянов или Мартин Маринов„, каза още наставникът на „червените“, които са с баланс от 6-5 и са пети в класирането.

„Имам забележки основно към Райли Оуенс, защото разполага с много качества. Може да играе по-разумно, все още не е тактически грамотен и не е наясно с европейския баскетбол. Относно Джордан Калахан, нямам забележки. Ще станем много по-силни, когато се завърне Бранън Йънг. Трябваха ни победи, ние натрупахме малко, особено такава, каквато се получи в Плевен. Това ще повлияе на самочувствието на всички“, смята Росен Барчовски.

ЦСКА си отмъсти на Спартак

Направихме едно много добро европейско първенство с националния отбор. Нещо повече щеше да е в серията на мечтите. Загубихме няколко мача с много разлика в световните квалификации. Общо-взето съм доволен, но с резерви. Нещата с ЦСКА изглеждат реалистични. На всеки му се иска да тръгне и да стане шампион още през първия сезон, но това е трудна работа. За следващата година си пожелавам националният отбор да се събере в пълен състав и да разчита на Александър Везенков, за да спечелим останалите два мача от предварителните квалификации за Евробаскет 2025 и да се класираме напред. Относно ЦСКА, нищо не си пожелавам от гледна точка на класиране, искам само да надграждаме и да имаме финансова и организационна стабилност. Другото ще го направим“, коментира той по повод отминаващата 2022 г.

Изгледах доста домакински срещи на Спартак. Атмосферата в залата се доближава до онази през 90-те години, когато отборът се казваше Плама. Тогава залата се пукаше по шевовете. Въпреки че има коледни празници, зала „Балканстрой“ бе почти пълна. Това е най-хубавото“, допълни Росен Барчовски.

Мачът на звездите в Гърция не ми е толкова интересен, все пак е престижно това, че Александър Везенков стана MVP. Въпросът е, че ако не е най-добрият играч в Европа, със сигурност е един от най-добрите. Всичките хубави неща по негов адрес от треньори и играчи не са преувеличени„, бе мнението на националния селекционер.

Ще подходим много сериозно за двубоя срещу Шумен. За нас няма лесни мачове, това е със сигурност“, завърши специалистът.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани