7.3 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияЦСКА си отмъсти на Спартак (видео)

ЦСКА си отмъсти на Спартак (видео)

Забивка на Зейн Ноулс в последните секунди донесе успеха на столичани

КАКВО СЕ СЛУЧИ: ЦСКА записа трета поредна победа в НБЛ. Отборът на Росен Барчовски надви Спартак с 86:84 като гост в мач от 12 кръг в родния елит. Столичани са с баланс от 6-5 и са пети в класирането, докато плевенчани имат 7 успеха и 4 поражения, което ги поставя на трето място.

И ОЩЕ: По този начин „червените“ си върнаха на съперника за поражението на старта на сезона в София с 65:91.

НАЙ-ДОБРИ: Алекс Симеонов и Зейн Ноулс вкараха по 22 точки за ЦСКА, като първият грабна и 8 борби. Райли Оуенс добави 15. Джордан Калахан оформи дабъл-дабъл – 14 точки и 11 асистенции.

Димитър Маринчешки бе най-добър за Спартак с 19 точки и 10 борби. Мартин Маринов реализира 18. Цветомир Чернокожев финишира с 16 точки и 5 борби. Ивко Ивков се разписа с 13. Николай Стоянов остана с 11 точки.

РАЗВИТИЕ: Надлъгването започна от началото, но Спартак все пак направи серия от 7-0, дело на Николай Стоянов, Мартин Маринов и Димитър Маринчешки, за да излезе напред с 20:13. ЦСКА отговори с 6 безответни точки на Мартин Сотиров и Алекс Симеонов, за да намали до 19:20. Ивко Ивков все пак остави домакините напред с 23:19 в края на първия период.

През втората част плевенчани на няколко пъти повеждаха със 7-8 точки, но ЦСКА се държеше близо и обърна за 45:43 след успешни акции на Зейн Ноулс, Алекс Симеонов, Джордан Калахан и Андрей Иванов. Успешен наказателен удар на Димитър Маринчешки и кош на Мартин Маринов дадоха минимално предимство на Спартак за 46:45 на голямата почивка.

След паузата сценарият от първите минути се повтори и в третата четвърт, но Цветомир Чернокожев и Евгени Хаджирусев върнаха предимството на „синьо-белите“ за 59:53. „Армейците“ отвърнаха с две тройки на Райли Оуенс и Джордан Калахан за 59:59. Спартак не се забави и с помощта на Ивко Ивков, Цветомир Чернокожев и Николай Маринов отново се оказа напред за 66:61. Зейн Ноулс и Мартин Сотиров обаче не сбъркаха за 65:66.

Последната четвърт стартира с два далечни снаряда на Алекс Симеонов за 71:66, но Ивко Ивко напомни за себе си и тима от Града под Панорамата изравни за 73:73. ЦСКА излезе напред с 1 точка след успешен наказателен удар на Зейн Ноулс, но Мартин Маринов не трепна зад дъгата за 76:74 за Спартак. Отново Ноулс вкара за 79:78 в полза на гостите, но плевенчани не се отказаха и водени от Мартин Маринов и Ивко Ивков обърнаха за 82:79. Алекс Симеонов и Райли Оуенс направиха драмата пълна за 84:82 в полза на ЦСКА 52 секунди преди сирената. Поредното равенство се появи на таблото след два успешни опита от фаул линията, дело на Николай Стоянов, за 84:84. Зейн Ноулс със забивка фиксира 86:84 и това бе всичко.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 26 декември Спартак ще гостува на Левски, докато два дни по-късно (б.а. – на 28 декември) ЦСКА ще бъде домакин на Шумен.

СТАТИСТИКА ОТ СПАРТАК – ЦСКА 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани