24.8 C
София
вторник, май 7, 2024
НачалоНационални отбориРосен Барчовски: Всички играха добре

Росен Барчовски: Всички играха добре

Играем заради децата в залата, каза още селекционерът на България

Когато победихме Латвия преди две години точно на днешната дата се роди моят внук. Вече е на 2 години и това му беше първият мач“, заяви селекционерът на България Росен Барчовски след успеха над Чехия със 79:70.

Сами можете да видите колко важно беше завръщането на Дий Бост от гледна точка на класата, позицията на лидер, увереност на отбора и моята, както и от респекта на съперника. Ролята му е много голяма. Ще гледаме да коригираме грешките за следващия мач. Представянето ни в защита беше добро, но допуснахме някои кошове и отворени стрелби от тройката. Има какво да се оправи, разликата можеше да е малко по-голяма, но не може да сме чак такива максималисти“, каза още наставникът на представителния ни тим, който стигна до първи триумф в световните квалификации.

Всички играха добре. Това важи за Чавдар Костов, Павлин Иванов и Станимир Маринов, но трябва да се отбележи много полезната игра на двамата ни млади играчи в лицето на Емил Стоилов и Константин Костадинов, които са бъдещето. Емил Стоилов е готов да заеме ролята на титулярен център в тима, просто му липсва отбор, в който да играе на тази позиция един сезон. Ако работи по този начин, след 2-3 години ще бъде център от висока класа в Европа“, смята треньорът.

Чавдар Костов и Александър Янев са много опитни играчи, които вдъхват спокойствие и разум в останалите. Печелили са трудни мачове, имат характер да го правят, направиха го и днес. Много се радвам за победата, защото атмосферата беше страхотна. Залата беше пълна за тези пандемични условия, имаше страшно много деца. На разбора казах на моите играчи, че играем заради децата, които са дошли в залата. Класиранията и победите са на заден план. Тези деца, които са озарени и дойдоха да се снимат с баскетболистите, това е по-важно от всичко“, признава Росен Барчовски.

Ще се опитаме да ограничим Войтех Хрюбан за мача в Чехия, както и Мартин Петерка. Те имат и други състезатели, които разполагат с потенциал. Няма да е никак лесно във втория мач, който е в Чехия“, завърши специалистът.

България наложи волята си над участник на последната Олимпиада

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани