7.3 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоЕвропаАлександър Везенков изтормози Армани Милано в Евролигата (видео)

Александър Везенков изтормози Армани Милано в Евролигата (видео)

Българинът вкара 16 точки за 15-тата победа на Олимпиакос в турнира

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Александър Везенков и Олимпиакос спечелиха за 15-ти път в Евролигата през този сезон. Българинът и отборът му се наложиха над Армани Милано с 67:58 у дома в мач от 27 кръг в най-силната клубна надпревара на Стария континент. Гръцкият гранд е с баланс от 15-9 и e четвърти, докато италианците имат 17 успеха и 8 поражения и са трети.

НАЙ-ДОБРИ: 206-сантиметровото крило за пореден път демонстрира силната си игра и намери място сред реализаторите на Олимпиакос. Александър Везенков отбеляза 16 точки, като бе 5/6 от далечно разстояние, 1/5 зад дъгата и 3/5 от линията за изпълнение на наказателни удари. Освен това, 26-годишният баскетболист допълни сметката си с 5 борби, 1 асистенции и 3 откраднати топки за 35 минути на паркета като титулярите.

От неговите колеги Костас Слукас също вкара 16 точки. Шакил МакКисик се разписа с 14. Мустафа Фал остави срещу името си 12 точки и 7 борби.

Девон Хол бе най-резултатен за Армани Милано с 15 точки.

КЛЮЧЪТ: След като изоставаха през по-голямата част от срещата, „червено-белите“ наложиха волята си в последната част. Александър Везенков и компания обърнаха нещата в своя полза със серия от 18-3 в този период. Две тройки на Костас Слукас и успешни акции на Мустафа Фал изведоха Олимпиакос напред с 60:53. Гостите не успяха да отговорят, а Александър Везенков и Тайлър Дорси комбинираха 6 поредни точки за 66:53 и оттам връщане нямаше.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 4 март Александър Везенков и Олимпиакос ще гостуват на Байерн Мюнхен, докато Армани Милано ще излезе срещу УНИКС Казан на 1 март.

СТАТИСТИКА ОТ ОЛИМПИАКОС – АРМАНИ МИЛАНО

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани