13.8 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоНационални отбориБългария наложи волята си над участник на последната Олимпиада (видео)

България наложи волята си над участник на последната Олимпиада (видео)

"Лъвовете" си върнаха на Чехия и достигнаха до първа победа в световните квалификации

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Пред погледите на президента на БФБ Георги Глушков и един от членовете на Управата на централата Иван Ценов България постигна първа победа в световните квалификации. В „Арена Ботевград“ отборът на Росен Барчовски удари участника на последната Олимпиада Чехия със 79:70 в мач от група F. Нашите имат в актива си и 2 загуби и са трети, докато седмият от Евробаскет 2015 е на дъното с 3 загуби.

И ОЩЕ: Представителният ни тим си върна на противника за двете загуби от предишните световни квалификации – със 76:78 в Ботевград и със 75:81 на чешка земя.

НАЙ-ДОБРИ: Дий Бост се отчете с 24 точки, от които 6 тройки, плюс 5 борби и 6 асистенции за България. Александър Янев добави 12 и 6 борби. С по 11 точки завършиха Чавдар Костов и Станимир Маринов, като първият грабна 9 борби, а вторият направи 6 асистенции.

Войтех Хрюбан бе най-добър за Чехия с 21 точки и 6 борби. С по 15 останаха Мартин Петерка и Томас Кизлинк, като първият овладя и 15 борби.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: Националите стигнаха до аванс от 6 точки още в първата част за 17:11 чрез Дий Бост, Чавдар Костов и Александър Янев. Чехите отговориха чрез Войтех Хрюбан, Томас Кизлинк и Мартин Петерка за 21:21. Кош на Павлин Иванов пък даде разликата за 23:21. През втория период „лъвовете“ се възползваха от слабостите на съперника. Чрез Станимир Маринов, Дий Бост, Чавдар Костов и Емил Стоилов нашите дръпнаха с 14 точки, фиксирайки 44:30, след като лимитираха съперника до едва 9 точки.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: След паузата Чехия се вдигна и сведе пасива си до 5 точки след серия от 12-3, дело на Войтех Хрюбан, Томас Кизлинкс и Мартин Петерка, за 42:47. Томас Виорал вкара от фаул линията за 47:51, но кош на Павлин Иванов и два успешни наказателни удара на Константин Костадинов поставиха на таблото 55:47 в полза на „трикольорите“ след 30 минути. Устремът на българите продължи и в последната четвърт с далечен снаряд на Станимир Маринов и разликата отново стана двуцифрена за 58:47. Гостите на два пъти сведоха пасива си до 9 точки, но България държеше водачеството чрез Дий Бост, Чавдар Костов и Станимир Маринов. Ондреж Сехнал остави надежи на Чехия за 62:70, но домакините отвърнаха с 5 поредни точки на Дий Бост за 75:62. Последният и Александър Янев сложиха точка на спора с крайното 79:70.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 27 февруари (неделя) от 20.00 ч. България ще гостува на Чехия в Пардубице.

СТАТИСТИКА ОТ БЪЛГАРИЯ – ЧЕХИЯ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани