19.8 C
София
понеделник, май 6, 2024
НачалоБългарияРилски нанесе първи удар на Черноморец този сезон (видео)

Рилски нанесе първи удар на Черноморец този сезон (видео)

Кош на Майкълин Скот донесе успеха на самоковци

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Рилски спортист стана първият отбор този сезон, победил лидера в класирането на НБЛ Черноморец. На свой терен в „Арена Самоков“ отборът на Любомир Киров спечели срещу бургазлии след драматичното 69:67 в среща от 13 кръг. Самоковци са с баланс от 8-5 и са четвърти, докато селекцията на Васил Евтимов е с 12 успеха и 1 поражение на върха.

И ОЩЕ: Ладериан Грифин не игра за Черноморец през второто полувреме, след като получи травма в адуктора.

НАЙ-ДОБРИ: Майкълин Скот отбеляза 19 точки за Рилски спортист. По 9 добавиха Чавдар Костов, Джоузеф Лоусън и Джон Флорвиъс, като последният овладя и 8 борби при официалния си дебют.

Христо Захариев бе най-резултатен за Черноморец с 23 точки. С по 11 останаха Травис Макконико и Шон Смит, като вторият грабна и 11 борби за дабъл-дабъл.

КЛЮЧЪТ: Рилски спортист започна по-агресивно и взе комфортна преднина от 24:6, воден от Майкълин Скот, Мирослав Васов и Александър Янев. През втория период преднината на самоковци достигна до 22 точки, но Черноморец все пак успя да намали до 20:38 след успешни акции на Евгени Хаджирусев, Милен Захариев и Христо Захариев.

След паузата Черноморец се съвзе и увеличи оборотите, като литимира съперника до 12 точки, отговаряйки с 26, за да намали пасива си до 4 точки за 46:50 чрез Христо Захариев, Шон Смит, Травис Макконико и Евгени Хаджирусев. В последните 10 минути Джон Флорвиъс, Чавдар Костов и Алън Арнет върнаха двуцифрения аванс на самоковци след 61:50. Това обаче не спря „акулите“, които с помощта на Травис Макконико, Шон Смит, Христо Захариев и Николай Георгиев стигнаха до равенство за 67:67 19 секунди преди края. Кош на Майкълин Скот реши всичко в двубоя, а в последната атака в мача Макконико не успя зад дъгата.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 29 декември Рилски спортист ще излезе срещу Шумен, докато същия ден Черноморец ще спори със Спартак Плевен.

СТАТИСТИКА ОТ РИЛСКИ СПОРТИСТ – ЧЕРНОМОРЕЦ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани