14 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияБерое отказа Шумен, Даръл Дейвис с трипъл-дабъл (видео)

Берое отказа Шумен, Даръл Дейвис с трипъл-дабъл (видео)

Старозагорци спряха серия от три поредни загуби в НБЛ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Берое стопира серия от три поредни загуби в НБЛ. В своята зала „Общинска“ момчетата на Андреа Марушич се пребориха с Шумен след 90:85 в среща от 13 кръг в шампионата при мъжете. Старозагорци вече имат баланс от 5-8 и са шести, докато „жълто-зелените“ са девети с 4 успеха и 9 поражения.

И ОЩЕ: Двубоят започна с 90 минути по-късно, заради закъснение на съдийската бригада, поради затруднено движение в района на град Пловдив.

НАЙ-ДОБРИ: Даръл Дейвис бе много полезен за Берое и регистрира трипъл-дабъл – 29 точки, 12 борби и 10 асистенции. Карлос Пепин добави 21 и 7 борби. Николай Николов се отчете с 12 точки и 6 борби. Седариан Рейнс се разписа с 11 и 5 борби.

Брайън Камерън бе най-резултатен за Шумен с 30 точки, 5 борби и 7 асистенции. Дейвид Ролинс приключи с 15, 7 борби и 6 асистенции. Ивайло Тонев и Уилфрид Ликей останаха съответно с по 14 и 13 точки, като последният грабна и 8 борби.

РАЗВИТИЕТО: Двата тима бяха равностойни през първите 20 минути, като след края им все пак домакините имаха минимален аванс за 43:41. В третия период надлъгването продължи преди Уилфрид Ликей да изведе Шумен напред с 4 точки, но Берое отговори чрез Даръл Дейвис, Николай Николов и Карлос Пепин за 62:61. Тройка на Брайън Камерън върна преднината на гостите за 64:62. В последната четвърт ситуацията се повтори, но Шумен излезе напред с 5 точки след успешни акции на Ивайло Тонев и Росен Иванов за 82:77. От другата страна Седариан Рейнс, Карлос Пепин и Даръл Дейвис взеха нещата в свои ръце, а Берое обърна до 88:82. Брайън Камерън не сбърка зад дъгата за 82:85, но два успешни наказателни удара на Даръл Дейвис сложиха точка на спора.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 28 декември Берое ще срещне Левски, докато ден по-късно Шумен ще има за съперник Рилски спортист.

СТАТИСТИКА ОТ БЕРОЕ – ШУМЕН

Вижте пълен запис на двубоя: 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани