19.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоНБАЛейкърс отдават почит на Коби Брайънт със статуя

Лейкърс отдават почит на Коби Брайънт със статуя

Очаква се тя да бъде представена официално на 8 август 2024 г.

Лос Анджелис Лейкърс обявиха плановете си за издигане на статуя в чест на легендата Коби Брайънт пред залата в Ел Ей. Това обявиха американските медии.

Според информацията, клубът възнамерява да я покаже по време на официално събитие, което ще се проведе на 8 август 2024 г. Очаква се композицията да включва и изображение на починалата дъщеря на Коби – Джиана, както и №8 и №24, с които той играе при „езерняците“ в периода от 1996 до 2016 г.

5-кратният шампион в НБА с Лейкърс си отиде от този свят през януари 2020 г., заедно с дъщеря Джиана и още седем души след катастрофа с хеликоптер в Калифорния.

На клуба от Лос Анджелис Коби Брайънт посвещава цялата си кариера в лигата. МVP на финалите в НБА през 2009 и 2010 г. Най-полезен играч в най-силното първенство в света през 2007/2008. На сметката си има още 18 участия в Мача на звездите отвъд океана, както и четири приза за МVP в него.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани