12.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоЕвропаРеал мина през 9-те кръга на aда, но оцеля в зрелище за...

Реал мина през 9-те кръга на aда, но оцеля в зрелище за историята в Евролигата (видео)

Победа №17 за испанския гранд този сезон

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Не едно, не две, не три, а четири продължения видяха зрителите в „Паласио де Депортес“, в Мадрид, а в крайна сметка след 20 допълнителни минути Реал повали Анадолу Ефес след 130:126 в трилър, който бе от програмата на 19 кръг в Евролигата. Момчетата на Чус Матео са с баланс от 17-2 на върха в класирането, докато отборът на Ердем Джам има 7 успеха и 12 поражения на 15-тата позиция.

И ОЩЕ: Това бе първа среща в Евролигата с четири продължения в историята. Двата тима подобриха и рекорда по отбелязани точки след допълнително време – общо 256 точки. Реал стана и отборът, вкарал най-много – 130 точки.

НАЙ-ДОБРИ: Джанан Муса навъртя на сметката на Реал Мадрид рекордните за себе си 40 точки плюс 8 асистенции, като бе 13/15 при стрелбата си от средна дистанция. Марио Хезоня добави 31, от които 7 тройки, плюс 12 борби. Факундо Кампацо също стигна до двойните показатели – 25 точки и 11 асистенции. Еди Таварес стори същото – 20 и 12 борби.

Шейн Ларкин бе най-добър за Анадолу Ефес с 32 точки, включително 6/11 зад дъгата, в добавка към 5 борби и 9 асистенции. Дариъс Томпсън се разписа с 21 и 5 борби. Майк Даум се отчете с 15 точки и 5 асистенции. Дан Отуру остана 14 и 9 борби.

КЛЮЧЪТ: Двата състава предложиха интересен и изпълнен с обрати двубой, който ще се помни дълго. Все пак мадридчани измъкнаха успеха в четвъртото продължение, спечелено от тях с 19:15 и водени от Джанан Муса, Марио Хезоня и Факундо Кампaцо оформиха крайното 130:126 в своя полза.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 9 януари Реал Мадрид ще гостува на Байерн Мюнхен, докато същия ден Анадолу Ефес ще излезе срещу Панатинайкос.

СТАТИСТИКА ОТ РЕАЛ МАДРИД – АНАДОЛУ ЕФЕС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани