14.8 C
София
сряда, април 24, 2024
НачалоЕвропаВезенков и Олимпиакос отправиха послание в Евролигата (видео)

Везенков и Олимпиакос отправиха послание в Евролигата (видео)

Крилото наказа бившия си отбор Барселона с 20 точки

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Александър Везенков и Олимпиакос започнаха ударно 2022/2023 в Евролигата. Крилото и тимът му повалиха Барселона с 80:70 като гости в двубой от 1 кръг в турнира на богатите.

НАЙ-ДОБРИ: 27-годишният баскетболист, който стартира осми сезон в надпреварата, се превърна в основното оръжие на Олимпиакос в срещата. Александър Везенков наниза 20 точки, за да поведе колоната на реализаторите за своя тим след 4/9 при стрелбата си от средно разстояние, 3/4 от тройката и 3/3 от линията за изпълнение на наказателни удари. Освен това, националът бе близо и до дабъл-дабъл, след като овладя и 7 борби за 28 минути на паркета като титуляр.

От неговите съотборници Янулис Ларенцакис и Джоел Боломбой вкараха по 12, като вторият грабна и 7 борби. Алек Питърс реализира 10 точки.

За Барселона Николас Лапровитола бе най-добър с 16 точки. Никола Калинич вкара 11. Кори Хигинс остана с 10 точки.

КЛЮЧЪТ: Домакините се вдигнаха, след като изоставаха с 11 точки, за да намалят до 57:60, водени от Кори Хигинс. Олимпиакос обаче намери начин да отвърне. Алек Питърс, Янулис Ларенцакис, който реализира всичките си точки в последните 6 минути, и Александър Везенков подпечатаха успеха на гръцкия гранд, оформяйки крайното 80:70.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 14 октомври Олимпиакос и Александър Везенков ще имат за съперник Жалгирис в първото си домакинство за сезона в Евролигата. Ден по-рано на свой терен Барселона ще играе с Реал Мадрид в баскетболното „Ел Класико“.

СТАТИСТИКА ОТ БАРСЕЛОНА – ОЛИМПИАКОС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани