10.2 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоБългари в чужбинаАлександър Везенков на крачка от личния си рекорд в Гърция

Александър Везенков на крачка от личния си рекорд в Гърция

Крилото следва заръките на легендата Василис Спанулис

Александър Везенков няма спиране. Последното доказателство дойде при разгрома на неговия Олимпиакос над АЕК със 103:78 на старта в гръцкия елит.

Везенков разказа играта на АЕК, започна с дабъл-дабъл сезона в Гърция

206-сантиметровото крило навъртя на сметката на „червено-белите“ 27 точки и 11 борби плюс 2 асистенции, 1 открадната топка и чадър за 32 минути на паркета като титуляр. Всъщност, българинът остана на крачка от личния си рекорд в Гърция – 29 точки, отбелязани на 7 февруари 2015 г. за Арис срещу ПАОК.

Това обаче далеч не е най-доброто му постижение в кариерата във всички турнири. То е част от Евролигата – 31 точки за Олимпиакос срещу АЛБА Берлин през март. Александър Везенков обаче се опитва да дава най-доброто от себе си, за да може отборът му да върви напред.

„Щастлив съм, че победихме, защото загубихме цялото първо полувреме, играейки по-свободно. Седмиците, в които ще имаМЕ натоварена програма, ще бъдат много, така че трябва да сме фокусирани. Доволен съм, че се завръщаме с успех и то срещу тим, който разполага с много добри играчи“, заяви баскетболистът на Олимпиакос.

„Василис Спанулис ме научи, че във всичко, което правиш, трябва да печелиш, независимо дали играеш финал или обикновен мач. Аз се опитвам да правя точно това, за да побеждаваме„, признава Александър Везенков.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани