11.8 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоБългарияПетър Георгиев: В България правила има, но никой не ги спазва

Петър Георгиев: В България правила има, но никой не ги спазва

Това, което се случи в последния мач в Бургас, е безпрецедентно в българския баскетбол, смята президентът на Рилски спортист

Още в началото на сезона казах, че тази година първенството ще бъде много интересно. Отборите бяха с доста изравнени възможности. Всяка година това, което се случва в българския баскетбол не е ОК. Някои отбори играят ролята на умрели лисици до декември и след това купуват скъпи играчи, и променят първенството. Неслучайно и сега търсим телевизия, която следващата година да предава шампионата. Всички казват, че няма гледаемост. Такава се получава когато цяла година първенството е интересно, отборите са равностойни, окомплектовани, а не да играеш половин сезон с един отбор, а в другата половина – с друг. Това не е феърплей”, заяви президентът на Рилски спортист Петър Георгиев, след като тимът от Самоков финишира на четвърто място в НБЛ през 2022/2023. 

Ние целия сезон играем с един състав. Допреди плейофите бяхме приличен отбор. Имахме известни спадове, особено след Нова година. Не мога да кажа на какво се дължи това. Просто се наруши синхрона в играта. Отборът е един и същи, условията са едни и същи, заплатите се плащат на играчите като по швейцарски часовник. Условията са може би най-добрите в България. Нямам обяснение защо се получава това„, допълни той. 

“Не е нормално да се играе полуфинал и финал в тази зала. За тяхната публика е напълно достатъчно. Обаче има правила, в които е казано, че полуфинал и финал в зала за под 500 човека не може да се играе. Това е в интерес на баскетбола, а не в интерес на Рилски спортист или ЦСКА. Трябва да се спазват правилата. Както знаете, в България правила има, но никой не ги спазва”, смята Петър Георгиев. 

Всички ме питат за промени в Рилски спортист. Следващата седмица ще се събираме и ще решаваме какво ще правим с отбора. За себе си аз също имам въпрос дали ще продължа в този клуб. Знаете, че ако не съм в него, няма да има въобще баскетбол в Самоков. Просто знам каква е ситуацията и кой 33 години дава пари за баскетбола в града. Това, което се случи в последния мач в Бургас, е безпрецедентно в българския баскетбол. Недопустимо е това, което се случи от страна на трима души – съдии. Единствено те са хората, които могат да ме накарат да се откажат от баскетбола. Това означава, че 300 деца няма да играят, 12 треньора остават без работа, това е положението. След като няма ръководство тази федерация, няма тази Съдийска колегия… Един Венци Великов се пише за международен съдия, а такива грешки се направиха, които са безобразни, ние сме изрязали 10. Ще ви ги пусна, ако ги нямате. Те са от последните 1.20 мин. и отиват и гледат и какво гледат?! Дават обратна топка…Ако не го накажат това момче, което не става за нищо, камо ли за съдия. Да пускат срещу мен доклад, че аз съм искал да му взема свирката, защото на него не му пролича. Аз исках да си я запазя за сувенир, но не можах. И той от страх е написал доклад, вместо да си зарови главата в пясъка, пише срещу мен. И веднага ме наказват. Даже не трябваше да съм в залата, не знам като какъв. Мен да ме изгони от залата… така ще ги освободя, да не ме гони, аз сам ще напусна баскетбола, не залата“, добави Петър Георгиев. 

„За Людмил Хаджисотиров, в следващите дни ще стане ясно дали ще бъде, дали няма да бъде треньор. Той 11 години е в Самоков, направил съм всичко за него, предоставил съм условия. На друго място не помня дали е бил главен треньор. Каквото съм могъл съм направил”, завърши президентът на самоковския клуб. 

ПрезGoogle
ИзточникMax Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани