14.8 C
София
вторник, април 30, 2024
НачалоБългарияАлександър Чакмаков: Като за първа година трябва да сме доволни

Александър Чакмаков: Като за първа година трябва да сме доволни

Амбициите са винаги първо място и играчите знаят, каза още един от ръководителите в ЦСКА

Членът на Управителния съвет на ЦСКА Александър Чакмаков говори след спечелването на бронзовите медали в Националната баскетболна лига. „Армейците“ затвориха с 2-0 серията за третото място срещу Рилски спортист, след като в столицата те победиха с 86:72.

Като за първа година трябва да сме доволни, въпреки че аз съм казал – в ЦСКА трябва да се научат, че играем за първо място. Всички в клуба и противниците да знаят – ЦСКА играе винаги за първо място. Иначе имахме шанс да отидем на финал, но цяла година ни преследват контузии, в последния месец най-важните – на Драган Зекович, на Венци и не много доброто състояние на Зейн – това са три много основни фигури в ротацията, които нямаше как да не се отразят.

Амбициите на ръководството на клуба са винаги първо място и играчите знаят. Освен това щяха да вземат и много добри премии за първо място, така че не може да не са разочаровани. За младите играчи, които са в отбора, а те не са малко, и тази година видяхте, че доста деца от школата играха – третото място според мен е добро постижение. За опитните професионалисти, които си вадят хляба с баскетбол, естествено няма да са доволни. Смяна на треньора е абсолютно невъзможна – никакъв шанс. Плюс това смятам, че това е най-добрият треньор в България в момента, това е личното ми мнение.

Във финала са много изравнени силите, но смятам, че Балкан имат малко повече шанс, защото имат малко по-дълга ротация, домакинско преимущество, традиции, публика – плюс Сашо Везенков баща, който е голям плюс за всеки клуб„, каза Чакмаков.

ПрезGoogle
ИзточникГонг
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани