11.4 C
София
вторник, април 23, 2024
НачалоБългарияЦСКА отговори на Петър Георгиев

ЦСКА отговори на Петър Георгиев

"Червените" излязоха с позиция по повод изказване на президента на Рилски спортист

ЦСКА излезе с позиция след изказване на президента на Рилски спортист Петър Георгиев относно използваната от „червените“ зала в София за домакинствата им. Ето какво каза той пред ден в ефира на Max Sport:

“Не е нормално да се играе полуфинал и финал в тази зала. За тяхната публика е напълно достатъчно. Обаче има правила, в които е казано, че полуфинал и финал в зала за под 500 човека не може да се играе. Това е в интерес на баскетбола, а не в интерес на Рилски спортист или ЦСКА. Трябва да се спазват правилата. Както знаете, в България правила има, но никой не ги спазва.”,

Ето и каква е позицията на ЦСКА, публикувана в социалната мрежа Фейсбук. Предлагаме ви я без редакторска намеса:

„Изказванията на Петър Георгиев през последните дни подхождат на запалянко или ръководител на малък спортен клуб, но в никакъв случай на председател на НБЛ и член на УС на БФБ. 

И за да не бъдем голословни прилагаме една снимка – това е физкултурният салон в СУ „Никола Велчев“ в Самоков. От основаването на БК Рилски Спортист през 1993 година до 2008 година, когато бе открита ОБЩИНСКАТА зала в Самоков, Рилски Спортист играеше мачовете си тук. През половината от времето, когато Петър Георгиев е издържал баскетбола в този град, Рилски играеше във физкултурен салон! 

Въпреки това всички останали клубове приветствахме появата на Рилски спортист на баскетболната карта. Без иронични, остроумни и заядливи подмятания. Ако не беше Община Самоков, най-вероятно Рилски Спортист още щеше да се подвизава във физкултурния салон и да е горд участник в ББЛ.

Да, сега ЦСКА играе в малка зала, която не съответства на името, историята и амбициите на този клуб. Но това е нашата зала. Сами сме си я превърнали в дом от руините. Един паметник на безстопанствеността в българския спорт се превърна в съоръжение, което всеки ден събира над 100 деца. Знаем, че това е временно решение. 

По време на целия сезон бяхме безкрайно толерантни към съперници, условия в другите зали и не си позволихме да коментираме съдийството. Не винаги сме били съгласни със случващото се, но в името на баскетбола и имиджа на спорта сме премълчавали. 

Това ни добронамерено поведение погрешно бе разчетено като слабост. Явно създадохме илюзия у някои хора, че могат да се упражняват по темата ЦСКА. Време е да спрат! 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани