18.8 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоЕвропаПартизан удари шампиона в Евролигата (видео)

Партизан удари шампиона в Евролигата (видео)

Джеймс Нънали със силна игра в края за сръбския гранд

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Партизан прекъсна серията си от пет поредни загуби в Евролигата. Селекцията на легендата Желко Обрадович постави на колене шампиoна в турнира на богатите Анадолу Ефес с 82:79 в мач от 14 кръг в най-силната клубна надпревара на Стария континент.

И ОЩЕ: Сръбският гранд има в актива си 5 успеха и 9 поражения, което го нарежда на 15-то място в класирането. Отборът на Ергин Атаман пък е на седма позиция с баланс от 7-7.

НАЙ-ДОБРИ: Кевин Пънтър, Данте Екзъм и Джеймс Нънали реализираха по 18 точки за Партизан, като последният направи и 7 асистенции. Матиас Лесор се отчете с 13 и 5 борби.

Родриг Бубуа бе най-добър за Анадолу Ефес с 30 точки, от които 5 тройки. Анте Зизич вкара 20 в добавка към 9 борби. Василие Мицич остана с 14 точки и 6 борби.

КЛЮЧЪТ: Джеймс Нънали даде искрата на Партизан в последната четвърт, след като реализира 12 точки в нея. Бившият играч на Макаби Тел Авив се превърна в автор на 5 поредни точки за домакините, дошли във финалните 15 секунди на срещата, с което те оформиха крайното 82:79.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 22 декември Партизан ще гостува на Фенербахче, докато ден по-късно (б.а. – на 23-ти) Анадолу Ефес ще приеме Панатинайкос.

СТАТИСТИКА ОТ ПАРТИЗАН – АНАДОЛУ ЕФЕС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани