8.3 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоЕвропаБарса охлади ентусиазма на ПАО (видео)

Барса охлади ентусиазма на ПАО (видео)

Каталунците записаха 10-та победа в Евролигата

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Барселона спечели за втори пореден път в Евролигата. Каталунците надвиха Панатинайкос със 74:68 у дома в мач от 14 кръг в най-силната клубна надпревара на Стария континент.

И ОЩЕ: Испанският гранд е с баланс от 10-4 и се намира на второ място в класирането, докато „детелините“ имат 6 успеха и 8 поражения и са 11-ти.

НАЙ-ДОБРИ: Ян Весели се отчете с 15 точки за Барселона. Никола Миротич добави 14. Томаш Саторански завърши с 13 точки и 6 асистенции.

Дуейн Бейкън бе най-резултатен за Панатинайкос с 19 точки и 5 борби. Йоргос Папаянис остана на крачка от дабъл-дабъл – 13 и 9 борби. Артурас Гудайтис остана с 10 точки.

КЛЮЧЪТ: Домакините имаха аванс от 9 точки в средата на последната четвърт, дошъл след тройка на Рокас Йокубайтис. Панатинайкос обаче не се отказа и сведе пасива до 1 точка след успешни атаки на Дуейн Бейкън и Матеуш Понитка. Барса обаче си гарантира победата с 5 поредни точки на Томаш Саторански и Ян Весели, за да стигне до крайното 74:68.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 23 декември Барселона ще приеме Баскония, докато Панатинайкос ще гостува на Анадолу Ефес. 

СТАТИСТИКА ОТ БАРСЕЛОНА – ПАНАТИНАЙКОС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани