5.6 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоБългарияАкадемик Пловдив се изкачи трети в НБЛ (видео)

Академик Пловдив се изкачи трети в НБЛ (видео)

Отборът на Йордан Янков стигна до победата в Ямбол

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Академик се изкачи трети във временното класиране на НБЛ. Селекцията на Йордан Янков се наложи над Ямбол с 93:72 като гост в мач от 7 кръг в мъжкия ни елит. Пловдивчани вече имат баланс от 4-3, докато ямболии са девети с 1 успех и 6 поражения.

НАЙ-ДОБРИ: Робертс Фрейманис даде тон на Академик Пловдив с 25 точки и 8 борби. Васил Бачев добави 23 и 5 асистенции. Тони Гуджино оформи дабъл-дабъл – 16 точки и 13 борби. Томислав Минков се включи от пейката с 15 и 5 борби.

Джеремая Пейдж бе най-резултатен за Ямбол с 26 точки. Тадж Ридли остана с 15 и 7 борби.

КЛЮЧЪТ: Двата отбора фиксираха равенство за 60:60 2 минути преди края на третия период. След това Тони Гуджино и Томислав Минков дадоха аванс на Академик за 67:61 след 30 минути. Въпреки усилията на дуото Джеремая Пейдж и Тадж Ридли, гостите намериха начин да увеличат преднината си до 21 точки чрез Робертс Фрейманис, Васил Бачев и Николай Николов, за да си осигурят успеха. 

И ОЩЕ: В игра за ямболии днес не се появи Кортни Алекзандър, а от другата страна по екип не бе Николай Титков.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 18 декември Академик Пловдив ще приеме Рилски спортист, а два дни по-късно Ямбол ще има за съперник Спартак Плевен у дома.

СТАТИСТИКА ОТ ЯМБОЛ – АКАДЕМИК ПЛОВДИВ

Вижте пълен запис на двубоя: 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани