7.9 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоЕвропаСамоков приема турнир от пресявките във ФИБА Къп

Самоков приема турнир от пресявките във ФИБА Къп

Рилски спортист ще се бори за място в редовния сезон на турнира от 27 до 30 септември

Рилски спортист ще бъде домакин на един от квалификационните турнири на ФИБА Къп за новия сезон. Това обявиха от втората по сила надпревара, която международната централа организира.

Самоков ще приеме третата от четирите надпревари от пресявките от 27 до 30 септември. В турнира ще се включат още Арис (Гърция), Уулвс (Литва), както и Апоел Хайфа (Израел) и Катая (Финландия). На полуфинала на квалификацията носителят на Купата и Суперкупата на България ще играе срещу победителя от двойката Арис/Уулвс.

Ако прескочи това изпитание, българският вицешампион ще се изправи на финала срещу по-добрия от Катая/Апоел. Само победителят от турнира ще си гарантира място в редовния сезон на ФИБА Къп.

Има вероятност да има и още позиции за ФИБА Къп, в случай на отказ на някои от тимовете от квалификациите в Шампионската лига.

Редовният сезон във ФИБА Къп ще стартира на 12 октомври, като в него със сигурност ще участва Балкан.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

  1. […] Рилски спортист ще бъде домакин на един от турнирите в … през следващия месец. В Самоков от 27 до 30 септември ще бъдат още Арис (Гърция), Уулвс (Литва), Апоел Хайфа (Израел) и Катая (Финландия). […]

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани