13 C
София
сряда, май 1, 2024
НачалоЕвропаПанатинайкос се изкачи до Топ 4 на Евролигата (видео)

Панатинайкос се изкачи до Топ 4 на Евролигата (видео)

"Детелините" сразиха Валенсия у дома

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Панатинайкос ликува за четвърти пореден път в Евролигата. На свой терен „детелините“ подчиниха Валенсия с 90:73 в среща от 10 кръг в най-силната клубна надпревара на Стария континент.

И ОЩЕ: Гръцкият гранд вече заема четвърта позиция в класирането с баланс от 6-4, докато испанците са 10-ти с 5 успеха и 5 поражения.

НАЙ-ДОБРИ: Матиас Лесор приключи със 17 точки и 7 борби за Панатинайкос. Динос Митоглу добави 14. Костас Слукас регистрира 12 точки и 9 асистенции.

Семи Оджелей единствен финишира с двуцифрен точков актив за Валенсия – 16 точки.

КЛЮЧЪТ: Селекцията на Ергин Атаман достигна до двуцифрена преднина след едно полувреме игра за 49:35. След паузата домакините не спряха дотук и чрез Матиас Лесор, Динос Митоглу и Костас Слукас увеличиха аванса си до 19 точки, като до финалната сирена не изпуснаха лидерството. Играчите на ПАО бяха по-точни в стрелбата от тройката – 12/29 срещу 5/20 за гостите.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 30 ноември Панатинайкос ще има визита на Партизан. На 1 декември Валенсия ще приеме Баскония на Коди Милър-Макинтайър. 

СТАТИСТИКА цОТ ПАНАТИНАЙКОС – ВАЛЕНСИЯ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани