6.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоЕвропаБарселона намери отговор за отпора на Макаби (видео)

Барселона намери отговор за отпора на Макаби (видео)

Испанският гранд спечели при визитата си в Белград

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Николас Лапровитола реализира последните 5 точки за своя Барселона, който преодоля съпротивата на Макаби Тел Авив в Белград след с 92:90 като гост. Двубоят бе от програмата на 10 кръг в Евролигата.

НАЙ-ДОБРИ: Аржентинският национал остави на сметката на каталунците общо 23 точки. Гардът направи така, че отсъствието на Ян Весели и Рокас Йокубайтис да не се усети.

От неговите колеги Алекс Абринес допринесе с 16. Уили Ерненгомес се отчете с 13 и 8 борби.

Уейд Болдуин бе най-резултатен за Макаби Тел Авив с 19 точки и 8 асистенции. Джош Небо се разписа с 13 и 5 борби. Лоренцо Браун остана с 12 точки.

КЛЮЧЪТ: След едно полувреме игра двата тима си бяха отбелязали по 51 точки. След паузата Барселона стигна до двуцифрена преднина за 61:51, но Уейд Болдуин, Хасиел Риверо и Роман Соркин върнаха равенството на таблото за 68:68. Два успешни наказателни удара на Николас Лапровитола все пак дадоха крехко предимство на гостите за 70:68. В последните 10 минути надлъгването продължи преди Никола Калинич да даде преднина на Барса за 85:81, но за кратко, тъй като Хасиел Риверо и Лоренцо Браун бяха на точното място. Във финалните секунди Николас Лапровитола обаче се прояви и изведе испанския гранд до победата.

И ОЩЕ: Барса има в актива си 8 успеха и 2 поражения, с което се намира на второ място в класирането, докато израелският гранд е осми с баланс от 5-4.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 1 декември Барселона ще премери сили с АСВЕЛ, докато на 28 ноември Макаби Тел Авив ще играе с шампиона в Евролигата от миналия сезон Реал Мадрид. 

СТАТИСТИКА ОТ МАКАБИ ТЕЛ АВИВ – БАРСЕЛОНА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани