13 C
София
сряда, май 1, 2024
НачалоБългари в чужбинаПавлин Иванов последва Йордан Минчев в Сибиу

Павлин Иванов последва Йордан Минчев в Сибиу

За първи път в кариерата си гардът ще играе в Румъния

Павлин Иванов ще продължи кариерата си в Румъния. Капитанът на националния ни отбор ще се изявява в северната ни съседка за първи път, като ще го направи с екипа на Сибиу, където негов съотборник ще бъде Йордан Минчев.

Павлин Иванов бе част от ростера на Балкан през 2018/2019 и през миналия сезон, като на два пъти става шампион на България с този тим. През 2022/2023 гардът регистрира средни показатели от 13.4 точки, 2.6 борби и 4.4 асистенции в общо 56 мача.

По родните терени 30-годишният баскетболист има периоди в Ямбол, Левски, Берое, Лукойл Академик и Рилски спортист. В чужбина Павлин Иванов се изявява с италианските Тревизо и Тревильо, както и с черногорския Будучност.

Във визитката си Павлин Иванов има още 2 шампионски титли със „студентите“ и 1 със столичани, както и 2 Купи и 1 Суперкупа с Рилецо. MVP на финалите в НБЛ през 2016 г. Най-полезен играч в турнира за Купата на страната от последното му издание.

Павлин Иванов е част от националния отбор на България, който участва в третия етап на предварителните квалификации за Евробаскет 2025. Утре (29 юли) от 18.00 ч. в „Арена Ботевград“ юношата на ямболския Тигър и неговите колеги ще се изправят срещу Норвегия в мач от група J.

Снимки: LAP.BG/НБЛ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани