8.3 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоЕвропаБарселона издържа в Белград след 13 тройки (видео)

Барселона издържа в Белград след 13 тройки (видео)

Каталунците остават непобедени в Евролигата

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Барселона регистрира трети пореден успех в Евролигата през този сезон. Селекцията на Жорди Гримау се наложи над Партизан с 92:83 като гост в мач от 3 кръг в най-силната клубна надпревара на Стария континент. Каталунците са с баланс от 3-0 и са на върха в класирането, докато сръбският гранд е 12-ти с 1 успех и 2 поражения.

НАЙ-ДОБРИ: Николас Лапровитола отбеляза 20 точки за Барса, гарнирани с 6 асистенции. Уили Ернангомес добави 15. Оскар да Силва вкара 13 точки.

Джеймс Нънали бе най-резултатен за Партизан с 14 точки. Пи Джей Дозиър се отчете с 13 и 5 асистенции. Зак Лидей остана с 12 точки и 5 борби.

КЛЮЧЪТ: Гостите започнаха добре двубоя и в края на първата част водеха с 23:16. През втория период Партизан стигна до равенство за 25:25 след серия от 9-2, но Барса не загуби самообладание. С помощта на препълнените трибуни в „Комбанк Арена“ „черно-белите“ стояха близо до съперника, но не успяха да направят обрат. Джабари Паркър с тройка фиксира 69:60 в полза на испанците в края на третата четвърт. В последните 10 минути Барселона достигна до преднина от 10 точки. Селекцията на Желко Обрадович не спираше да настоява и сведе пасива си до 65:71, но за повече нямаше сили.

И ОЩЕ: Испанският шампион имаше на своя страна по-добрата успеваемост в стрелбата от тройката – 13/32 (40.6%) срещу 4/12 (33.3%) за Партизан.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 20 октомври Барселона ще приеме Байерн Мюнхен, докато ден по-рано (б.а. – на 19-ти) Партизан ще бъде гост на Олимпиакос.

СТАТИСТИКА ОТ ПАРТИЗАН – БАРСЕЛОНА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани