15.8 C
София
понеделник, май 20, 2024
НачалоБългарияЧерноморец се пребори с Балкан за 1-1 в серията от 1/2-финалите в...

Черноморец се пребори с Балкан за 1-1 в серията от 1/2-финалите в НБЛ (видео)

Носителите на Купата на България лимитираха съперника под 60 точки

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Черноморец записа първа победа на полуфиналите в НБЛ. В своя зала „Бойчо Брънзов“ селекцията на Васил Евтимов се наложи над Балкан със 70:57, за да изравни за 1-1 в серията от втория етап в плейофите на родния елит.

И ОЩЕ: Днес по екип за Черноморец не бе Христо Захариев, който е със разкъсани мускулни влакна.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от SESAME NBL Bulgaria (@nbl_bulgaria)

НАЙ-ДОБРИ: Травис Макконико даде тон на Черноморец с 19 точки, 8 борби и 7 асистенции за Черноморец. С по 12 финишираха Андрей Иванов и Шон Смит, като първият овладя и 10 борби за дабъл-дабъл.

Йордан Минчев бе най-резултатен за Балкан с 20 точки и 9 борби. Димитър Димитров остана с 13.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от SESAME NBL Bulgaria (@nbl_bulgaria)

РАЗВИТИЕТО: Бургазлии бяха по-съсредоточени в началото и поведоха със 7 точки за 14:7, благодарение на Андрей Иванов, Тони Троша и Ладериан Грифин. Сюприйм Ханна, Георги Герганов и Йордан Минчев обаче намериха верните решения и сведоха пасива на „зелените“ до 14:18 в края на първата част. През втория период Балкан продължи да настоява и изравни за 23:23 след успешни акции на Ерик Адамс, Майки Диксън и Димитър Димитров. Черноморец не се забави и чрез Шон Смит, Алекс Уандие, Милен Захариев и Травис Макконико дръпна с 10 точки за 36:26 на голямата почивка.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от SESAME NBL Bulgaria (@nbl_bulgaria)

След паузата триото Йордан Минчев, Майки Диксън и Димитър Димитров сведе изоставането на Балкан до 4 точки за 40:44. „Акулите“ реагираха чрез Ладериан Грифин, Травис Макконико и Милен Захариев и се изстреляха отново напред за 55:42. Йордан Минчев все пак намали до 44:55. През последните 10 минути въпреки усилията на гостите, Черноморец стигна до успеха с крайното 70:57.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В серията се играе до три успеха от пет двубоя. Мач №3 между двата състава ще бъде на 13 май (понеделник) от 19.00 ч. в „Арена Ботевград“. Срещата ще бъде предавана пряко Max Sport 2.

СТАТИСТИКА ОТ ЧЕРНОМОРЕЦ – БАЛКАН

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани