10.2 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоЕвропаФИБА постави Везенков сред 10-те звезди в Европа, които отново ще бъдат...

ФИБА постави Везенков сред 10-те звезди в Европа, които отново ще бъдат част от националните си отбори

Крилото отново с екипа на България след близо 4-годишна пауза

Третият игрови прозорец на световните квалификации, който ще стартира след два дни, ще даде възможност на голяма част от звездите на европейския баскетбол да играят отново за националните си отбори. Сред 10-те най-изявени играчи на Стария континент, които ще защитават отново цветовете на представителните тимове на своите страни, попадна и Александър Везенков.

ФИБА нареди крилото на Олимпиакос до играчи като Лука Дончич и Горан Драгич от Словения, Неманя Биелица от Сърбия, Луиджи Датоме от Италия, Боян Богданович от Хърватия, Лаури Марканен от Финландия, Томаш Саторански от Чехия и Денис Шрьодер от Германия.

Везенков бе движещата сила на България през последната кампания от квалификации за световно първенство, след като записва средно по 16.4 точки и 8.7 борби в 7 мача. Тогава 26-годишният баскетболист имаше три дабъл-дабъла, като регистрира и рекордните за себе си 28 точки срещу Финландия. Завръщането на Александър Везенков е добре дошло за България, чийто тим се стреми да затвърди мястото си във втория етап на пресявките. В момента отборът на Росен Барчовски е в битка с Чехия за излизане от група F„, пишат от официалния сайт на световните квалификации за Александър Везенков.

Александър Везенков се присъедини към подготовката на националите

На 1 юли България приема Литва от 19.00 ч. в „Арена Самоков“, а три дни по-късно (на 4 юли) ще гостува на Босна и Херцеговина в Сараево.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани