19.1 C
София
понеделник, май 20, 2024
НачалоЕвропаСъотборник на национал стана Реализатор №1 в Евролигата този сезон (видео)

Съотборник на национал стана Реализатор №1 в Евролигата този сезон (видео)

Маркъс Хауърд спечели приза, който носи името на легендата Алфонсо Форд

Съотборникът на национала Коди Милър-Макинтайър в Баскония Маркъс Хауърд се превърна в Реализатор №1 на Евролигата за 2023/2024. Гардът ще получи приза, който носи името на легендата Алфонсо Форд.

Маркъс Хауърд може да се похвали със средно по 19.5 точки при успеваемост в стрелбата от средно разстояние 48.4%, 40% от тройката и 83.7% от линията за изпълнение на наказателни удари. Пуерториканецът с американски корени постави рекорд по резултатност за един сезон в Евролигата – с общо 759 точки в 39 мача в редовния сезон, в турнира, който определя последните участници в елиминациите, и в плейофите.

За да достигне до наградата, Маркъс Хауърд изпревари Майк Джеймс (Монако), който реализира средно по 17.9 точки, и Уейд Болдуин (Макаби Тел Авив), който регистрира по 17.4 точки на мач.

През 2023/2024 с екипа на Баскония Маркъс Хауърд допълва сметката си и със средни показатели от 1.2 борби, 1.6 асистенции и 0.5 откраднати топки.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани