18.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоЕвропаНаставникът на Везенков в Олимпиакос е №1 на сезона в Евролигата (видео)

Наставникът на Везенков в Олимпиакос е №1 на сезона в Евролигата (видео)

Йоргос Барцокас е първият специалист в историята, заслужил отличието в два поредни сезона

Eвролигата обяви носителя и на наградата за Треньор №1 за 2022/2023. Тази година над всички на Стария континент е наставникът на Александър Везенков в Олимпиакос Йоргос Барцокас, който стана първият избран в два поредни сезона.

57-годишният специалист ще постави в колекцията си това отличие за трети път в кариерата си след 2013 г и 2022 г.. Преди 10 години Йоргос Барцокас извежда Олимпиакос до златото в най-силната клубна надпревара на Стария континент. През миналия сезон той бе начело на гръцкия гранд, който се завърна на финали в Евролигата след 5-годишна пауза.

Йоргос Барцокас е с ключов принос за развитието на Александър Везенков в последните няколко сезона в Пирея. Под негово ръководство българинът се превърна в топ играч в Европа, а наскоро бе избран и за Реализатор №1 в Евролигата за 2022/2023.

Роденият в Атина наставник този сезон се справи отлично с наставленията, а неговият Олимпиакос приключи редовния сезон на върха в класирането в турнира на богатите с баланс от 24-10. Освен това, в плейофите селекцията на Йоргос Барцокас елиминира Фенербахче след 3-2 победи в серията от 1/4-финалите.

От 19 до 21 май в Каунас Олимпиакос, воден от Барцокас, ще се бори за четвърти трофей от Евролигата. Съперник на Александър Везенков и отборът му на полуфиналите ще бъде Монако.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани