11.5 C
София
сряда, май 1, 2024
НачалоЕвропаВезенков изстреля Олимпиакос до историческо постижение в Евролигата (видео)

Везенков изстреля Олимпиакос до историческо постижение в Евролигата (видео)

Крилото с дабъл-дабъл, бетонира своя тим на върха в края на редовния сезон

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Александър Везенков и Олимпиакос си гарантираха първото място в редовния сезон на Евролигата. На свой терен българинът и отборът му се наложиха над Баскония с 86:78 в последния си мач от тази фаза на турнира. Гръцкият гранд е с баланс от 24-10 и приключва на върха, докато испанците са девети с 18 успеха и 16 поражения, но все още има шанс да продължат напред.

И ОЩЕ: За първи път в историята си „червено-белите“ приключват първи в края на редовния сезон в най-силната клубна надпревара на Стария континент.

НАЙ-ДОБРИ: Александър Везенков отново даде тон на Олимпиакос, като регистрира 23 точки, допълнени от 10 борби за дабъл-дабъл. Освен това, Спортист №1 на България за 2022 г. се отчете още с 3 асистенции и 1 открадната топка за 30 минути на паркета. При стрелбата си крилото бе 6/8 от средна дистанция, 2/8 от тройката и 5/5 от линията за изпълнение на наказателни удари.

„Целта ни беше да завършим първи и това беше най-важното. Щастливи сме за това, но сега е различно първенство в плейофите. Искаме да стигнем до Финалната четворка и ще работим за това“, заяви Александър Везенков след срещата.

От неговите съотборници Костас Папаниколау вкара 16 плюс 9 борби. Костас Слукас се разписа с 15 и 6 асистенции.

Маркъс Хауърд бе най-добър за Баскония с 29 точки, от които 7 тройки. Рокас Гиедрайтис реализира 13 в добавка към 8 борби. Дариъс Томпсън остана с 11 точки, 8 борби и 6 асистенции.

КЛЮЧЪТ: Гостите изоставаха с повече от 10 точки в голяма част от срещата, но 2.17 мин. преди края намалиха пасива си до 7 точки за 73:80, след като Майк Коцар и Маркъс Хауърд бяха точни. Олимпиакос обаче не се огъна и чрез Шакил МакКисик, Костас Слукас и Александър Везенков достигна до крайното 86:78.

Отборът е първи и печели, така че всички са по-щастливи. Не искам да говоря за себе си. Тимът е най-важен. Имаме страхотна химия, свършихме страхотна работа, но не сме приключили“, добави Александър Везенков.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В първия кръг на плейофите в Евролигата Александър Везенков и Олимпиакос ще се изправят срещу осмия – Жалгирис или Баскония, като това ще стане ясно утре. В серията ще се играе до три победи от пет срещи. Мачовете ще стартират на 25 април.

СТАТИСТИКА ОТ ОЛИМПИАКОС – БАСКОНИЯ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани