17.8 C
София
неделя, май 5, 2024
НачалоЕвропаКостас Слукас за наградата за Защитник №1 в Евролигата: Томас Уолкъп я...

Костас Слукас за наградата за Защитник №1 в Евролигата: Томас Уолкъп я заслужи този сезон

Не закъсня и отговорът на Еди Таварес

Гардът на Олимпиакос и съотборник на Александър Везенков в гръцкия гранд Костас Слукас не остана никак доволен от решението на Евролигата да връчи наградата за Защитник №1 на центъра на Реал Мадрид Еди Таварес. Според 3-кратният носител на трофея в най-силната клубна надпревара на Стария континент, призът този сезон е трябвало да бъде за неговия колега при „червено-белите“ Томас Уолкъп.

С цялото ми уважение към Евролигата и страхотен играч, който доминира в лигата в продължение на много години, какъвто е Еди Таварес, според мен, Томас Уолкъп заслужи това признание с играта си през целия сезон. Въпреки по-ниския си ръст в сравнение с Таварес, той създаде проблеми на всеки един съперник и помогна на нашия отбор да заеме 1-то място в класирането”, написа Костас Слукас в социалните мрежи.

Не закъсня и отговорът на самия Таварес:

Той я заслужава също, но цифрите не лъжат.

Роденият в Кабо Верде играч вече има на сметката си общо три такива отличия след тези от 2019 г. и 2021 г. Еди Таварес бе с основна заслуга за класирането на своя Реал Мадрид на Финалната четворка в Евролигата, която ще се проведе в Каунас от 19 до 21 май.

Припомняме, че освен, че Еди Таварес стана Най-добър защитник в надпреварата за 2022/2023, призът за Реализатор №1 спечели Александър Везенков, а Изгряваща звезда стана Ям Мадар.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани