18.8 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоЕвропаНай-голямото сбиване в историята на Евролигата (видео)

Най-голямото сбиване в историята на Евролигата (видео)

Играчите на Реал Мадрид и Партизан си спретнаха меле в испанската столица

Емоциите в плейофите на Евролигата взеха връх. Това се случи в края на втория мач от серията между Реал Мадрид и Партизан, който се проведе на испанска земя.

Срещата бе прекъсната 1.40 мин. преди края след масово сбиване между играчите на двата отбора. Резултатът до този момент бе 95:80 в полза на сръбския гранд. Очаква се от турнира на богатите да наложат сериозни санкции.

С дисквалификации след мелето са оказаха куп играчи от двата тима, включително Гершон Ябуселе, Марио Хезоня, Джанан Муса, Габриел Дек, Данте Екзъм, Кевин Пънтър, Джеймс Нънали, Матиас Лесор, Найджъл Уилямс-Гос, Антъни Рандълф, Руди Фернандес, Алберто Абалде, Адам Ханга, Серхио Родригес, Тристан Вукчевич, Ям Мадар, Алекса Аврамович, Ален Смайлагич и Янис Папапетру.

Всичко започна от грубо нарушение на Серхио Люл срещу Кевин Пънтър, който не се замисли и отвърна на съперника си. Към съотборниците си веднага хукнаха Данте Екзъм и Гершон Ябуселе. Габриел Дек също атакува Пънтър, след което всички играчи се озоваха в центъра на терена.

След сбиването Данте Екзъм от Партизан напусна терена с травма в крака.

„Говорим за играчи, които имат емоции, но това беше краят на мача и нищо не се случи, което да предизвика инцидента. Ще се опитам да успокоя нещата, защото имам много приятели в Реал Мадрид, това е страхотен клуб и трябва да ги посрещнем в Белград подобаващо. Трябва да говорим за баскетбол, а не за нещо друго. Има видео, но няма значение. Играчите си говориха след мача и това трябва да е краят на историята. Не е нужно да продължаваме да говорим толкова много за това”, сподели по време на пресконференцията треньорът на Партизан Желко Обрадович.

Относно състоянието на Екзъм, специалистът заяви:

Изглежда зле. Ще видим в следващите часове.“

В крайна сметка победата отиде в сметката на Партизан, който води с 2-0 в серията.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

7 КОМЕНТАРИ

  1. […] „Това, което преживяхме… трябва да се извиним на нашите фенове, на всички фенове на баскетбола. Това е нещо, което не трябва да виждате. В тези моменти пулсът ти e много висок и понякога се случват грешки. Това беше един от тези моменти„, заяви един от най-опитните в състава на Реал Мадрид Руди Фернандес по повод масовия бой, който прекъсна мач №2 от 1/4-финалната плей…. […]

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани