14 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияЛюдмил Хаджисотиров: Разликата дойде донякъде и от това, че спряхме бързите им...

Людмил Хаджисотиров: Разликата дойде донякъде и от това, че спряхме бързите им атаки

За нас нямаше по-добър сценарий, заяви треньорът на Спартак

„Спартак стреля с изключителен процент от тройката. Имаше също ситуации, които отиграха много майсторски, но истината е, че вкараха и няколко много трудни тройки, през човек от дрибъл, което ги държеше в мача. От това им дойде и повече самочувствие, като имат играчи, които нямат изпусната тройка. Много силен мач на Мартин Маринов, което им позволи в третата част да ни вкарат 29 точки. Иначе смятам, че мачът можеше да приключи по-рано в наша полза, но както казах и преди срещата, очаквах много здрава битка. Съперникът е с широка ротация, опитни играчи, добър треньор и щаб. За нас пък нямаше по-добър сценарий от това да се готвим за здравите мачове, които предстоят в плейофите, от това„, заяви треньорът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров след успеха над Спартак с 88:84 в среща от НБЛ. 

Ние имахме нужда да минем през такъв мач. Имаше серия от доста добри моменти и в защита и в нападение. Имахме и някои спадове, но за мен хубавото е, че въпреки този спад, ние успяхме да се върнем с добра защита и няколко добри нападения също. Ние сме взели Чавдар и Сашо Янев, защото са горели в много битки. Опитът им, класата им, са изключително важни и те трябва да водят отбора. Затова е важно да са свежи за плейофите и да водят с пример, а другите да ги следват. Днес смятам, че и младите ни играчи до голяма степен се включиха много добре. Вкараха голяма енергия в защита. Миро Васов имаше добър мач и в нападение, влизайки от пейката. Данчо Минчев затваряше много пространството в полето в защита. Смятам, че и други играчи имат още потенциал и до края на сезона ще се включват все по-добре. Разликата в мача дойде донякъде и от това, че спряхме бързите им атаки„, добави наставникът на лидера в родния елит, който е с баланс от 25-4. 

Спартак Плевен победи Академик Пловдив миналия кръг като вкараха 30 и няколко точки основно на бърза атака и с транзиция. Те са опасен отбор и с гарда им, и с всичките им стрелци, така че беше важно да спрем тези лесни кошове и да ги форсираме повече 5 на 5, което до голяма степен, смятам, че се получи. Преди плейофите мога да кажа, че за този етап можем и трябва да се фокусираме изцяло върху Академик. Ние играхме с тях миналата седмица и не изиграхме добър мач. По-скоро не изиграхме добра първа част, така че ще се готвим максимално добре и фокусът ни ще бъде единствено и изцяло върху тях“, завърши Людмил Хаджисотиров. 
 

ПрезGoogle
ИзточникНБЛ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани