9.2 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоБългарияХристо Захариев: Имам желание да остана в Балкан

Христо Захариев: Имам желание да остана в Балкан

Тази година бяхме като едно семейство, бяхме много сплотени, допълва крилото на Балкан

“Тази година бяхме като едно семейство, бяхме много сплотени. В трудните моменти останахме заедно. Всички се раздаваха на максимум. Така че това беше ключът към нашия успех. Имахме и тежки моменти, но всички бяхме заедно и това беше нашата сила”, сподели в предаването „Арена Спорт“ по БНТ баскетболистът на Балкан Христо Захариев.

„В плейофите, когато загубихме от ЦСКА у дома, беше много тежък момент. Беше точно навреме, защото след добрата серия срещу Берое веднага получихме един шамар, който след това всички заедно успяхме да преодолеем и да обърнем серията”, добави крилото на шампионите.

Все още не знам. Ние досега празнувахме спечелването на титлата. Сега тепърва ще водим разговори. Имам желание да остана в Балкан. Така че скоро ще се разбере“, допълни 198-сантиметровият играч на „зелените“.

“Имаме желание следващия сезон да имаме по-сериозна роля в европейските клубни турнири. Тази година малко не ни достигна да преминем групата. Така че се надявам през следващия сезон да достигнем доста по-напред и да имаме доста по-голяма роля в Европа”, пожела си Христо Захариев.

Много зали тази година бяха пълни. На финала с Черноморец, залата в Бургас беше пълна. Надявам се все повече да се увеличава интереса към българския баскетбол. Нашата зала, разбира се, с нашите прекрасни фенове беше изпълнена. Този сезон първенството беше много интересно. Имаше интрига и много хора идваха на мачовете”, каза още той.

“Смятам, че в предквалификацията за европейското имаме шансове и се надявам да успеем да я преминем, и да се класираме за следващите квалификации. Случи се така че ще играем и олимпийска квалификация. Там ще бъде доста по-тежко, защото ще играем с много по-силни отбори. Националният тим показва едно израстване. Направихме много силни мачове на европейското първенство и се надявам да продължим да надграждаме, смята Христо Захариев.

“Ако Александър Везенков не играе това лято, определено ще е много по-трудно, защото всички знаем той какъв играч е и какво дава за националния отбор. Останалите трябва по някакъв начин да компенсират неговата липса”, завърши 32-годишният баскетболист.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани