12.7 C
София
сряда, май 1, 2024
НачалоБългарияЛюбо Минчев: Оставихме ги да покажат силната си страна

Любо Минчев: Оставихме ги да покажат силната си страна

Изпуснахме да бием Рилски, смята наставникът на Спартак

Ключовото в края на мача бяха както защитата, така и нападението. Даже, според мен, беше повече нападението, най-вече тактическата дисциплина, защото нещото, което бях казал да се играе, ние не го направихме. Тръгнахме да правим нещо съвсем различно от това, което бях дал като указание и направихме грешка, след която получихме точки, които вече трудно можехме да върнем. Доволен съм като старание и отношение в мача, с изключение на втората четвърт, когато играхме пак така меко в защита. Получавахме лесни кошове и на нисък пост от външните им играчи, без да сме в бонус и без да сме направили един отборен фал. Това е единственото, което не ми хареса”, бе мнението на наставника на Спартак Любо Минчев след загубата в Самоков с 84:88 в мач от НБЛ.

Започнахме добре и в нападение, и в защита независимо, че получихме някои лесни точки. В този мач аз видях различно отношение от това, което последния път показахме тук. Естествено, щеше да е много хубаво да бием. Тогава щях да съм още повече доволен, но като цяло смятам, че с изключение на някои дребни неща, които мога да критикувам, другото беше положително. Рилски за целия сезон са средно по 11 тройки, с най-добър процент стрелба в лигата, като отбор. За тях това да стрелят добре не е нещо ново. За нас, в последния месец сме с по-добър процент от стрелба и като реализация на точки. Това е, което мога да кажа”, добави наставникът на плевенчани, които са пети в НБЛ с баланс от 16-13.

“За мен, изпуснахме да бием Рилски. То не е само Ивко Ивков. Естествено, че той липсва. Липсва ни и още един висок човек в ротацията, но бързите атаки, които получихме в края, ние не бяхме в бонус, а позволихме да получим тройка и други такива точки. Оставихме ги да покажат силната си страна и те се върнаха, а дори ни и отминаха в края на мача, допълни той.

“Ивко се надявам да оздравее и да бъде годен. Започна тренировки, но имаше леки болки и ще видим какво ще стане. Аз все още не съм гледал и подробно какво и как трябва да правим срещу Черноморец. Тепърва имаме още една седмица до последния мач, а след това имаме още една седмица. Едно от силните им неща е нападението. Естествено е, че ако успеем да ги извадим по някакъв начин от нормалния им начин на игра, ще имаме някакъв шанс“, каза още Любо Минчев.

ПрезGoogle
ИзточникНБЛ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани