12.6 C
София
сряда, май 1, 2024
НачалоБългарияЛюдмил Хаджисотиров: Моето желание е всички да играят агресивно и на високо...

Людмил Хаджисотиров: Моето желание е всички да играят агресивно и на високо темпо

Баскетболистите са зажаднели за мачове, заяви треньорът на Рилски спортист

Смятам, че през първото полувреме нещата ни се получиха от гледна точка на идея и план за игра. Имаше много агресия в защита, ограничихме Академик само до 25 точки преди голямата почивка. Същевременно играехме и добре в нападение, така че разликата беше закономерна„, заяви треньорът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров след успеха над Академик Пловдив със 77:63 в мач от НБЛ.

Рилски спортист няма спиране, записа 13-та поредна победа в НБЛ

Не съм доволен от третата част. Обикновено в третата четвърт играем силно, а това може би беше най-слабата трета част през този сезон. Това се получи основно след липса на концентрация и лоши решения в офанзивен план, както и липса на фокус в нападение и в защита. Отбелязахме само 12 точки. Разликата можеше да се вдигне от 20 до 30 точки, но те я намалиха, нещата се изнервиха и стана мач, но истината е, че на нас ни трябват и такива мачове, за да се подготвим максимално добре. Доволен съм, че ограничихме Академик до 63 точки, тъй като вкарва средно по 80. Свършихме добра работа в защита, мисля, че можехме да се представим по-добре в нападение. Нямаме избор, трябва да играем по-концентрирано през целия мач“, добави наставникът на самоковци, които спечелиха за 13-ти пореден път в шампионата.

Трябва ни по-голяма ротация за стила и начина, по който искаме да играем, защото го правим агресивно и с високо темпо в двете фази. Ако някой играч не се представя достатъчно добре и не произвежда резултат, независимо че ротацията е голяма, тя се скъсява автоматично. Много треньори са казали, че играчите сами се сменят. Моето желание е всички да играят агресивно и на високо темпо. Смятам, че тогава играем най-добре и баскетболът от наша страна е атрактивен и побеждаващ“, добави Удо.

Това, което се случи по време на предишния месец с липсата на мачове, ни даде време да тренираме доста добре в последните две седмици. Смятам, че направихме нещо като предсезонна подготовка. Беше ни трудно да измисляме неща за трениране, когато в края на дадена седмица го нямаше този стимул за играене на мачове. Баскетболистите са зажаднели за игра и мачове. Трудно е да влизаш отново от среща в среща, защото сме малко като Евролигата или НБА. Състезателите са подготвени физически, надявам се да имаме късмет и всички да са здрави“, завърши Людмил Хаджисотиров.
ПрезGoogle
ИзточникMax Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани