12.1 C
София
вторник, май 7, 2024
НачалоБългарияРилски спортист няма спиране, записа 13-та поредна победа в НБЛ

Рилски спортист няма спиране, записа 13-та поредна победа в НБЛ

Самоковци се справиха с Академик Пловдив у дома

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Рилски спортист продължава успешния си ход в НБЛ. В своята „Арена Самоков“ тимът на Людмил Хаджисотиров отказа Академик Пловдив със 77:63 в мач от 17 кръг в родния елит. Самоковци са лидери в класирането с баланс от 13-0, докато отборът на Йордан Янков е със 7 успеха и 8 поражения и е пети.

НАЙ-ДОБРИ: Трей Портър бе много полезен за Рилски спортист и оформи дабъл-дабъл – 14 точки и 13 борби. Брендън Браун добави 12. Ей Джей Хес приключи с 11 точки.

Робертс Фрейманис бе най-резултатен за Академик Пловдив с 10 точки и 9 борби. С по 9 останаха Васил Бачев, Николай Николов, Тони Гуджино и Адриян Секулов, като третият овладя и 7 борби.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: Самоковци стартираха със серия от 13-2, дело на Трей Портър, Брендън Браун и Златин Георгиев. Академик отвърна чрез Тони Гуджино, Васил Бачев и Неманя Бешович, за да се доближи до 12:16. Рилецо не се забави и фиксира 27:14 чрез Павлин Иванов, Брендън Браун и Барет Бенсън. През втория период домакините направиха преднината си 22 точки чрез Мирослав Васов и Ей Джей Хес, но Академик сведе пасива си до 14 точки след кош на Адриян Секулов. Трей Портър и Павлин Иванов пък оформиха 43:25 след 20 минути игра.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: След паузата гостите се вдигнаха и заличиха част от изоставането си чрез Николай Николов, Робертс Фрейманис и Томислав Минков за 37:45. Брендън Браун и Павлин Иванов дадоха глътка въздух на съперника за 53:40. Пловдивчани не се отказаха и в края на третата четвърт резултатът бе 46:55, след като Томислав Минков бе точен зад дъгата. През последните 10 минути Академик се озова на 6 точки от противника след кош и успешен наказателен удар на Николай Титков. Алекс Сименов, Деян Карамфилов, Ей Джей Хес и Златин Георгиев обаче отново поставиха Рилецо напред с двуцифрена преднина, като до финалната сирена нищо не се промени.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 7 февруари Рилски спортист ще приеме Черно море Тича, а четири дни по-късно Академик Пловдив ще домакинства на Спартак Плевен.

СТАТИСТИКА ОТ РИЛСКИ СПОРТИСТ – АКАДЕМИК ПЛОВДИВ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

5 КОМЕНТАРИ

  1. […] „Играхме много слабо през първата четвърт. Общо-взето играчите не бяха на паркета тогава и пропуснахме много отворени шутове. Може би Рилски се активизира, когато стопихме разликата само до 8 точки, след като водеше с 20. Това сякаш ги мотивира. В съвременния баскетбол 20 точки не е много голяма разлика и може да се стопи много лесно, но не успяхме да устискаме до края. Пропуснахме страшно много отворени стрелби и ако не се вкарат в точния момент, разликата се вдига и става това, което стана„, коментира наставникът на Академик Пловдив Йордан Янков след загубата от лидера в НБЛ Рилски спортист с 63:77. […]

  2. […] „Играхме много слабо през първата четвърт. Общо-взето играчите не бяха на паркета тогава и пропуснахме много отворени шутове. Може би Рилски се активизира, когато стопихме разликата само до 8 точки, след като водеше с 20. Това сякаш ги мотивира. В съвременния баскетбол 20 точки не е много голяма разлика и може да се стопи много лесно, но не успяхме да устискаме до края. Пропуснахме страшно много отворени стрелби и ако не се вкарат в точния момент, разликата се вдига и става това, което стана„, коментира наставникът на Академик Йордан Янков след загубата от лидера в НБЛ Рилски спортист с 63:77. […]

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани