Йордан Янков: Играхме много слабо през първата четвърт

Пропуснахме страшно много отворени стрелби, каза още наставникът на Академик Пловдив

420

Играхме много слабо през първата четвърт. Общо-взето играчите не бяха на паркета тогава и пропуснахме много отворени шутове. Може би Рилски се активизира, когато стопихме разликата само до 8 точки, след като водеше с 20. Това сякаш ги мотивира. В съвременния баскетбол 20 точки не е много голяма разлика и може да се стопи много лесно, но не успяхме да устискаме до края. Пропуснахме страшно много отворени стрелби и ако не се вкарат в точния момент, разликата се вдига и става това, което стана„, коментира наставникът на Академик Йордан Янков след загубата от лидера в НБЛ Рилски спортист с 63:77.

Не искам да правя сравнения между мачовете, защото нивото на съперниците е различно и не ми харесва това да се оправдаваме или да говорим за младост. Баскетболистите играят много добри мачове, независимо от своята младост. Непостоянството го отдавам на това, че не бяхме на себе си и фокусирани през първото полувреме. Когато си в ролята на догонващ цял мач, е много трудно да настигнеш съперника, както го направихме и да обърнеш самата среща“, каза още треньорът на пловдивчани, които допуснаха осмо поражение в шампионата.

ЧРЕЗGoogle
ИЗТОЧНИКMax Sport
Предишна статияЛюдмил Хаджисотиров: Моето желание е всички да играят агресивно и на високо темпо
Следваща статияВасил Бачев: Сами си изпуснахме мача
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."