12.6 C
София
сряда, май 1, 2024
НачалоБългарияЛюдмил Хаджисотиров: Говорихме колко искахме да спечелим, на игрището се показва кой...

Людмил Хаджисотиров: Говорихме колко искахме да спечелим, на игрището се показва кой колко желание има

Очаквах днес да се сборим много повече и да играем мъжки и биткаджийски, но не стана, коментира наставникът на Рилски спортист

В началото на мача си личеше, че Рилски искаше повече победата. Поведохме с 13:6, започнахме страшно мобилизирано и добре в защита. След това направихме няколко смени, допуснахме серия от 1-11, това е недопустимо. След загубата във втория мач в Самоков не би трябвало Балкан да иска повече победата. Говорихме колко искахме да спечелим, на игрището се показва кой колко желание има. В защита получихме много лесни кошове при един на един, това не е някаква гениална тактика, минаваха ни един на един. В залата има конуси, които ако бяхме сложили, сигурно щяха да се справят по-добре в доста ситуации. Оттам те взимаха много преимущества, играчите на Балкан са доста класни. Ако погледнем реално, те са от най-класните в първенството. В такива ситуации вкарват трудни кошове и ни надиграват. Крисчън Джоунс неслучайно е бил MVP на Украйна и може би е най-скъпият играч в шампионата. Тотално надигра Трей Портър. Когато събереш няколко такива и включиш Станимир Маринов, нещата се натрупват. Втори мач няма кой да го спре“, коментира наставникът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров след загубата от Балкан с 65:88 във финалите в НБЛ.

Балкан категоричен срещу Рилски за 2-1 победи във финалите в НБЛ

Крисчън Джоунс идва от голям университет, играл е силно първенство и е много опитен. Нашите високи са млади, неопитни и зелени момчета. Стараят се, но не стават срещу такава класа и такова високо ниво играчи. Трей Портър поради ред причини не е Трей Портър, който беше MVP от редовния сезон. Когато се съберат тези неща… Видимо ние там имаме проблем трите мача. Опитваме се да компенсираме по някакъв начин, но понеже те са добре комплектован отбор, като спреш едно нещо, се отваря друго“, обясни наставникът на самоковци, които вече изостават с 1-2 в серията за златото.

Играхме на пълна смяна почти цял мач. Отговори има всякакви, въпроси има много. Въпросът е какво ще направим на игрището. Между Алекс Симеонов и Крисчън Джоунс сигурно има 20 кг. разлика, така че всяко нещо има плюсове и минуси. Очаквах днес да се сборим много повече и да играем мъжки и биткаджийски, но не стана. Под коша ни намачкаха. Вкарали са ни 19 точки от наши грешки. Извинявайте, това не е някаква гениална тактика, когато им даваш топката в ръцете и правят бърза атака. Балкан игра много агресивно, но ние знаем те как ще играят. Не можахме да функционираме добре в нападение, но когато не функционираш добре в нападение и ти вкарат 65 точки, нека другият отбор да вкара 62 или 61, а ние допускаме 88 точки, което е прекалено много„, каза още Удо.

„Най-нормалното е Ей Джей Хес да има пълен картбланш, защото води лигата по процент от тройката. В миналата среща вкара 4/5 зад дъгата, това са 47%. Днес се стара много в защита и опази Амад Рори. В началото игра добре, просто нямаше ден при стрелбата, която не му вървеше. Когато добавиш това към всички други неща, също повлиява„, смята Людмил Хаджисотиров.

„Надявам се това да е най-лошото представяне на Рилски в серията. До голяма степен зависи от нас. Тук вече е въпрос и на чест, и на лично достойнство кой как ще реагира след такава тежка загуба. Небойша Видич говореше така и през 2017 г., когато каза, че си е запазил ваканция за юни месец, но ние елиминирахме Балкан май месец и го изпратихме да си ходи в Сърбия. Играят безспорно по-добре. Ще се опитаме да отговорим и да сме много по-добри в другия мач. Ще се види какъв е резултатът. За мен е по-важно да играем много по-мъжки, по-борбено и по-добър баскетбол. С това, което показахме, няма как да се случат нещата“, завърши треньорът на носителя на Купата и Суперкупата на България.

ПрезGoogle
ИзточникMax Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани