13.8 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоБългарияБалкан категоричен срещу Рилски за 2-1 победи във финалите в НБЛ

Балкан категоричен срещу Рилски за 2-1 победи във финалите в НБЛ

Ботевградчани са доближиха на крачка от титлата в родния елит

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Балкан се доближи на крачка от титлата в НБЛ. В своята „Арена Ботевград“, която бе почти празна заради наказание на ботевградчани, отборът на Небойша Видич не остави шансове на Рилски спортист след 88:65 и поведе с 2-1 победи във финалната серия в родния елит.

НАЙ-ДОБРИ: Крисчън Джоунс завърши с 21 точки и 6 борби за Балкан. Дерик Маркс добави 17. Станимир Маринов се отчете с 16 точки. Дивон Уошингтън се включи от пейката с 14 и 7 борби. Амад Рори остави срещу името си 11 точки и 5 асистенции.

Брендън Браун единствен завърши с двуцифрен точков актив за Рилски спортист – 21 точки.

РАЗВИТИЕТО: Самоковци първи излязоха напред с 13:6, водени от Алекс Симеонов, Брендън Браун, Трей Портър и Павлин Иванов. Балкан не се забави и отвърна със серия от 14-1, дело на Крис Минков, Дивон Уошингтън, Дерик Маркс и Станимир Маринов, за 17:14 в своя полза в края на първата част. През втория период след няколко разменени коша домакините реализираха 5 поредни точки чрез Дерик Маркс и Крисчън Джоунс за 23:18. Станимир Маринов и Амад Рори пък довършиха започнатото и направиха аванса на отбора си 10 точки за 35:25. Ей Джей Хес и Павлин Иванов все пак бяха точни за 31:39 след 20 минути.

След паузата грешките и пропуските в редиците на самоковци не намаляваха, а домакините се възползваха и след 13:6, с помощта на Крисчън Джоунс, Дерик Маркс и Станимир Маринов, дръпнаха с 52:37. Балкан не спря дотук и направи разликата 20 точки в своя полза за 62:42 след далечен снаряд на Станимир Маринов. Единствено усилията на Брендън Браун не бяха достатъчни на Рилецо, а след 30 минути резултатът бе 68:51 в полза на „зелените“. През последната четвърт Рилецо се доближи на 15 точки след успешни акции на Деян Карамфилов и Алекс Симеонов. Балкан и тук намери отговор чрез Крисчън Джоунс, Станимир Маринов и Дивон Уошингтън за 79:55. До финалната сирена ситуацията на паркета не се промени.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В серията се играе до три победи от пет двубоя. Следващият мач между Балкан и Рилски спортист ще бъде на 9 юни от 19.00 ч. в „Арена Ботевград“. 

СТАТИСТИКА ОТ БАЛКАН – РИЛСКИ СПОРТИСТ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

5 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани