19 C
София
сряда, май 1, 2024
НачалоБългарияЛюбо Минчев: Не можахме по-рано да стопим разликата

Любо Минчев: Не можахме по-рано да стопим разликата

Трудно треньор може да иска да се спечели борбата, добави наставникът на Спартак

„Нервен мач. Играта на Черноморец не тръгна, домакините се изнервиха. Гледах, че си имаха някакви разправии, Васил Евтимов доста им се скара. Първото полувреме не играхме добре в защита“, коментира наставникът на Спартак Любо Минчев след поражението от Черноморец с 80:87 в среща от 27 кръг в НБЛ.

„В момент, в който ние бяхме повели с 10 точки, оставихме ги и получихме доста лесни кошове. Второто беше по-добре, като имахме доста отворени стрелби, но не ги вкарахме. Не можахме по-рано да стопим разликата и дори да ги минем“, допълни наставникът на плевенчани, които са с баланс от 19-8 на третата позиция в класирането.

Трудно треньор може да иска да се спечели борбата. Това е вследствие на много неща, ако имаме процент стрелба, както имахме в началото, няма как да вземем толкова борби в нападение. Да, Талиб Занна играе много добре и печели много добри позиции под коша, което му позволява да вземе и много борби в нападение, но не е само той. Томас Брайънт и Николай Стоянов също бяха активни. Това е съчетание от агресивността и желанието да се вземе борбата, както и по-лошият процент стрелба през второто полувреме“, обясни специалистът.

„Ключовата ситуация беше, когато те нямаха никакъв момент на реализация и просто една хвърлена топка към коша от Тони Троша взе, че влезе. Това беше ключовият момент, в който им помогна да направят малка разлика. Това им даде малко повече спокойствие, а в същото време ние изпуснахме в нападение да реализираме няколко пъти. Накрая имахме и изпускане на нервите от Ники Стоянов заради фаула. Не трябваше да се прави нарушение. Не искам да говоря за съдийство, станалото станало„, добави наставникът на Спартак.

Мач с мач не си прилича. Ние бяхме в пълен състав на финала за Купата, но изиграхме най-слабия си мач, дори по-слаб от този в Бургас преди Нова година. В тази среща бяхме със сериозни проблеми, пък изиграхме сравнително добър мач, като изключим началото в защита. Първоначално трябва да тренираме и да сме заедно, за да видим дали ще сме по-добри в следващия двубой. Родни Първис играе на хапчета още от мача с Балкан в Плевен, когато си натърти петата, обясни Любо Минчев.

ПрезGoogle
ИзточникMax Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани