Димитър Ангелов: Мачът беше оспорван

Няколко лоши нападения от наша страна и тройките в последните секунди от тяхна направиха разликата по-голяма, коментира наставникът на Левски

220

Мачът беше оспорван, все пак бяхме гости. Борихме се, имаше моменти, в които ние водехме играта, но през повечето време Спартак имаше минимална преднина. Опитахме се да настигнем домакините, но няколко лоши нападения от наша страна и тройките в последните секунди от тяхна направиха разликата по-голяма„, бе мнението на настаника на Левски Димитър Ангелов след поражението от Спартак с 68:83 в мач от 9 кръг в НБЛ.

„Разполагаме с много къс състав и нямаме класни играчи, които да заместят основните фигури. Играем с по-млади баскетболисти, опитваме се да накъсваме играта с тактически прийоми, за да се противопоставяме на по-добрите селекции“, допълни треньорът на носителя на Купата и Суперкупата на България.

„Младите играчи имат своите върхове и спадове. Не може да очакваш от един 18-годишен баскетболист да показва ниво във всеки мач. На нас ни е ясно, че голяма доза за загубата имат вина те. Не може да ги съдим заради това, че им липсва опит, но това ни е съдбата този сезон. Даваме им шанс, момчетата се развиват добре, това е начинът. Не може всички да играят. Асен Великов имаше проблем със задната част на бедрото, решихме да го спестим. Красимир Петров игра много силно„, добави той.

„Очаква ни труден двубой с Миньор 2015. Първенството е изключително равностойно през този сезон, няма отбор, който да е смятан за аутсайдер. Единствено Черноморец се намира в чудесна форма, всеки един може да загуби. Миньор играе добре и здраво в защита. Нашата основна цел е да се възстановим за тази среща„, каза още бившият национал.

Марио Мирчев тренира, но все още не е готов физически, трябва му още време. Лъчезар Димитров е с шина още 20 дни, след което предстоят може би още 10 за рехабилитация. Това означава, че е аут поне още един месец“, завърши Димитър Ангелов.

Предишна статияЛюбо Минчев: Играхме с по-ниска енергия от това, което ми се иска на мен
Следваща статияНиколай Стоянов: Добрата серия в края ни донесе победата
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."