19.8 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоБългарияЧерноморец продължи рейда си срещу Спартак в нервен мач в Бургас (видео)

Черноморец продължи рейда си срещу Спартак в нервен мач в Бургас (видео)

"Акулите" останаха без Шон Смит, който бе изгонен в началото на последната част

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Черноморец записа осма поредна победа срещу Спартак във всички турнири. В своята зала „Бойчо Брънзов“ отборът на Васил Евтимов надви съперника с 87:80 в последния мач от 27 кръг в родния елит.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от SESAME NBL Bulgaria (@nbl_bulgaria)

И ОЩЕ: Вицешампионите са с баланс от 22-5 и излязоха отново еднолично начело в класирането на мъжкия ни шампионат. Селекцията на Любо Минчев има в актива си 19 успеха и 8 поражения, с което остава на трета позиция.

НАЙ-ДОБРИ: Травис Макконико се отчете със 17 точки, 5 борби и 9 асистенции за Черноморец. Милен Захариев добави 14. Ладериан Грифин завърши с 13 точки. По 10 вкараха Шон Смит, Тони Троша и Алекс Уандие, като вторият грабна и 5 борби.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от SESAME NBL Bulgaria (@nbl_bulgaria)

За Спартак в групата днес не бяха Джулиън Люис, Родни Първис и Цветомир Чернокожев. В тяхно отсъствие Николай Стоянов бе най-добър с 19 точки и 6 борби. Алекс Ломакс се завърна с 15 и 6 асистенции. Талиб Занна оформи дабъл-дабъл – 13 точки и 10 борби. Капитанът Станимир Маринов остана с 12.

И ОЩЕ: Двубоят започна с около 15 минути закъснение, заради проблеми с часовника.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от SESAME NBL Bulgaria (@nbl_bulgaria)

РАЗВИТИЕТО: Плевенчани започнаха силно и стигнаха до преднина от 10 точки за 15:5 с помощта на Брайънт Томас, Станимир Маринов, Алекс Ломакс и Талиб Занна. „Акулите“ се окопитиха и отвърнаха чрез Алекс Уандие, Травис Макконико и Милен Захариев за 25:27. Във втория период домакините направиха серия от 13-0, дело на Шон Смит, Ладериан Грифин и Евгени Хаджирусев, за да обърнат до 38:27. 9 безотверни точки сведоха пасива на гостите до 38:40. Бургазлии все пак удържаха лидерството чрез Милен Захариев и Ладериан Грифин за 54:50.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от SESAME NBL Bulgaria (@nbl_bulgaria)

След паузата ниската резултатност се настани на паркета, но все пак домакините успяха да увеличат аванса си до 9 точки, водени от Травис Макконико, Андрей Иванов и Евгени Хаджирусев. Спартак отвърна чрез Алекс Ломакс и Денислав Вутев, за да фиксира 64:68. В последните 10 минути нервите взеха връх и след 3 отсъдени отборни фаула на Черноморец в рамките на 25 секунди, Шон Смит бе изгонен след като поиска обяснение от съдията Николай Цинцарски за един от тях, отишъл в сметката на колегата му Травис Макконико. След това Алекс Ломакс бе точен за 67:68. Тони Троша, Милен Захариев и Андрей Иванов се оказаха най-съсредоточени, а носителите на Купата не се огънаха за 79:73. От другата страна Брайънт Томас и Станимир Маринов дадоха нов шанс на гостите след 76:79. В последните секунди Травис Макконико и Андрей Иванов осигуриха успеха на своя тим с крайното 87:80.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 7 април Черноморец ще бъде домакин на Рилски спортист, докато ден по-рано Спартак ще има визита на Черно море Тича. 

СТАТИСТИКА ОТ ЧЕРНОМОРЕЦ – СПАРТАК

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани