11.8 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоБългарияДимитър Маринчешки пред BBALL.BG: Нека хората да са по-позитивни, не толкова водени...

Димитър Маринчешки пред BBALL.BG: Нека хората да са по-позитивни, не толкова водени от злоба, завист и комплекси

Феновете в Плевен са виновниците да изкарат от мен най-доброто, което съм дал за клуба, казва още крилото

В началото на седмицата Спартак се раздели с един от своите играчи Димитър Маринчешки. Крилото има седем години в Плевен, като в последната година бе и капитан на отбора. 

Пред BBALL.BG Димитър Маринчешки сподели как приема това, а освен това се обърна и към хората, които са го подкрепяли. Ето какво каза той:  

– Как се стигна до освобождаването ти и то след само четири месеца от началото на сезона? 

– До това се стигна след назначаването на новия треньор, по думите им това е решение взето, след като г-н Минчев е преценил, че трябва да се направят промени. По негови думи, искрени или не, нямал нищо лично срещу мен и не изтъкна някакъв довод, така че явно трябва да приема, че е просто бизнес решение.  

– Кога разбра за това решение?  

– Всъщност отидох на първа тренировка, подготвих се да започна да загрявам и тепърва да се запозная с изискванията на новия треньор, но 30 минути преди началото ми беше съобщено решението. 

– След общо 7 години в клуба как се чувстваш след това?  

– Въпрос, който не искам да влизам много дълбоко. По-важното за мен е подкрепата и многото хора от баскетболната общественост, които ми се обадиха доста изненадани от случката. Естествено, беше малко шокиращо в началото, но в крайна сметка се вижда с много примери в спорта, че няма незаменими хора, въпреки в случая да съм правил жертви и компромиси в името на този клуб. Бих казал, че да покажеш вратата на човек с едногодишно дете януари месец е “интересно” решение, но както вече споменах – бизнес. 

– Имаш ли вече предложения от други отбори и някаква яснота къде ще продължиш кариерата си?  

– Имам предложения и вече гледам да се концентрирам върху това, което ми предстои като ново предизвикателство. Ще разберете в близко бъдеще къде ще продължа. 

– Има ли нещо, което би искал самият ти да кажеш? 

Нека хората да са по-позитивни, не толкова водени от злоба, завист и комплекси. На моите съотборници искам да пожелая да са здрави и се надявам нещата при тях да се оправят, за да могат да изпитат отново удоволствие от магията Баскетбол! 

– Какво би казал на феновете в Плевен, които те подкрепяха? 

– Завинаги в сърцето ми! Те са виновниците да изкарат от мен най-доброто, което съм дал за клуба, малко или много! Имали сме много хубави моменти и заряда, които са ми давали в “Балканстрой” са били основата да изиграя най-добрите мачове в кариерата си. Отново им благодаря и се надявам да съм оставил положителна искра във всеки един от тях! 

Снимки: НБЛ и LAP.BG

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани