9.9 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоБългарияВасил Евтимов: Това отпускане в началото на срещата не трябва да го...

Васил Евтимов: Това отпускане в началото на срещата не трябва да го има

Позитивни неща имаше, но има и негативни, заяви треньорът на Черноморец

„Хареса ми начинът, по който започнахме да играем в края на първата част и началото на втората. Когато на един отбор му липсват трима основни играчи, първото нещо, което другият прави, е да се успокои, че мачът ще бъде лесен. Това им го казах три пъти реди мача. Вие видяхте как ние започнахме да играем – недопустимо начало на баскетболна среща в нашата зала. Те си мислеха, че двубоят ще е лесен и ще си изиграем един тренировъчен мач. Казах им, че не са познали. Любо Минчев го познавам много добре и какъв мотиватор е. Очаквах точно такъв мач от Спартак„, заяви треньорът на Черноморец Васил Евтимов след успеха над плевенчани с 87:80 в среща от 27 кръг в НБЛ. 

„Моите играчи трябва да са по-спокойни. Шон Смит за втори мач го губя, защото се е ядосал за съдийско решение. Казах му, че трябва да е професионалист и да не оставя тези неща да му влияят върху играта. Алекс Уандие и той направи пет фаула с техническо нарушение. Губя двама основни играчи, които ми трябват в хода на срещата, а тях ги няма. Позитивни неща имаше, но има и негативни. Днес отново ни надбориха, взеха ни 18 борби в нападение, но това ще го поправя много скоро. Мога да го обещая, защото Спартак за втори мач поред ни взима борбата“, каза още наставникът на „акулите“, които излязоха отново еднолично начело в класирането с баланс от 22-5. 

Просто казах на момчетата, че трябва да играят по-умно и по-спокойно след дисквалификацията на Шон Смит. Ние нямаме контрол върху това какво ще свири съдията, а как ще пазим, какви нападения ще направим и какви стрелби ще вземем. Това беше едно от най-важните неща, които ни спечелиха двубоя, защото в четвъртата част взехме правилни решения. Направихме и грешки, но тези неща трябва да се оправят“, допълни бившият център. 

„Отдавам грешките на подценяване и една сигурност, че Спартак е с къса ротация и ще се предаде в този мач. Нямаме право да подценяваме абсолютно никой, защото всичките мачове от Топ 6 ще бъдат трудни за взимане. Всеки отбор иска да спечели. Това отпускане в началото на срещата не трябва да го има в нашия отбор и няма да го има в бъдеще. Бъдете сигурни в това, тъй като аз ще се постарая. В много малко двубои сме започвали по този начин през този сезон и играчите ми знаят, че аз мразя да стартираме така и да имат такова поведение“, добави той. 

Спартак има само една тройка през второто полувреме, докато през първото отбеляза 8. Щом могат да пазят стрелбата от далечна дистанция по начина, по който пазеха през второто, значи можем да играем в защита. Това е отборът, който вкарва най-много точки, аз не искам да се надвкарвам с този тим. Нашата сила е в защитата. Искам мачовете да ги спечелим по този начин, ние нямаме контрол върху това колко ще вкараме. Това не мога да го предвидя, но мога да предвидя колко могат да пазят, да се борят и да оставят сърцата си на терена, както го направиха на Купата и срещу Балкан„, коментира Васил Евтимов. 

ПрезGoogle
ИзточникMax Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани