14 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияЛюбомир Киров: Ще играе този, който се представя добре

Любомир Киров: Ще играе този, който се представя добре

Рилски не може да е спокоен, защото силите в първенството са много изравнени, заяви треньорът на самоковци

Не мога да кажа каква беше причината за лошото начало. Говорихме, взехме меки, гледахме видео преди да дойдем в София. Аз казах на моите играчи, че започнем ли агресивно, здраво и след това спринтираме в нападение, много ще е трудно на другите отбори да ни победят. Направихме го, но през второто полувреме. На голямата почивка имахме същия разговор, те се събудиха и играха така, както могат. Ние сме добър отбор, показахме характер и успяхме да пречупим един агресивен тим на Левски, заяви треньорът на Рилски спортист Любомир Киров след победата над Левски със 78:76 в среща от 8 кръг в НБЛ.

„Домакините се бяха подготвили срещу нашата защита на пик енд рол през първото полувреме, успях да направя някои промени през второто, което им ограничи стрелбите зад дъгата и съответно самочувствието им падна. Това беше резултатът“, добави наставникът на самоковци, които са четвърти в НБЛ с баланс от 4-4.

„Крейг Оуен попада в нашите планове, но още преди да дойдем тук получи някакъв спазъм. Сега му стана по-зле и нямаше как да го използвам, хубавото е, че Алекс Симеонов се справи с Джон Флорвиъс в края, когато беше най-важно. Разбира се, че съм доволен от Майкълин Скот, той е взет заради това. Много добре познавам неговите качества, гледали сме го цяло лято, преценили сме. Беше въпрос на време той да ги покаже, това не е истинският Майк. Той може още по-добре, но му трябва практика и игрова кондиция“, каза още бившият гард.

„Не смятам, че това, че резервите са по-добри от титулярите в дадени мачове е свързано с мотивацията, защото са професионалисти и играят здраво всички. На мен ми е трудно кого да пускам в игра, така съм им казал и на тях, понеже тренират здраво. Ще играе този, който се представя добре. Рилски не може да е спокоен, защото силите в първенството са много изравнени. Ако не сме на 100%, ще бъде много трудно навсякъде, без да подценяваме нито един отбор, тъй като всеки може да победи всеки. Изкачването в класирането трябва да дойде. Това не е толкова важно, не искам да гледам толкова напред, класирането си ще си дойде от само себе си, завърши Любомир Киров.

ПрезGoogle
ИзточникMax Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани