22.8 C
София
вторник, май 7, 2024
НачалоБългарияЛюбомир Киров: Трябва да подобрим агресията и скоростта

Любомир Киров: Трябва да подобрим агресията и скоростта

Няколко неща ни разделиха от победата, едното от тях е това как стартирахме мача, коментира наставникът на Рилски спортист

„Няколко неща ни разделиха от победата. Едното от тях е това как стартирахме мача, казах на моите играчи, че всеки път идваме в Пловдив и започваме много лошо. От своя страна Академик стартира по-агресивно и сърцато, повежда ни и след това ние трябва да се връщаме. Показвахме характер, връщаме се, но след това играем много бавно. Не можем да играем така. В предишния мач показваме агресия и скорост, сега идваме тук и играем в темпото на домакините. Може би те това искаха„, коментира наставникът на Рилски спортист Любомир Киров след загубата от Академик с 65:69 в среща от НБЛ.

На голямата почивка заявих, че с подобно темпо не можем да победим. Като добавим и това, че сме 2/22 при стрелбата от тройката… Имахме отворени стрелби, но беше трудно да спечелим. Те успяха да вкарат два точни шута зад дъгата, когато трябваше и победиха. Имахме проблем в нападение, докато в защита не беше толкова лошо, изключение правят няколко ситуации при един на един, когато ни вкараха трудни кошове“, добави треньорът на самоковци.

„Майкълин Скот не е готов, но се очаква много повече от него. На полувремето му казах да вкарва по-бързо топката, защото другите се водят по него, но не той е най-големият проблем. Другите също, с изключение на Деян Карамфилов, който на няколко пъти вкарваше топката с тази скорост, с която искам. При останалите липсваше този спринт, който трябва да имаме. Това доведе до този резултат„, каза още той.

„Решихме Скот да стартира и да е готов, след което Карамфилов да влезе от пейката и да вдигне скоростта. До известна степен се получи, той може да бележи и не е толкова лимитиран в нападение. На няколко пъти остана сам и стреля със самочувствие кошовете, които му оставиха и успя да реализира. Пое по-различна отговорност“, допълни бившият играч.

„Трябва да подобрим агресията и скоростта. Имаме два дни подготовка до следващия мач тази седмица. Трябва да се промени това нещо, очаквам реакция от играчите, защото играем в София срещу по-добър отбор в петък. Ако излезем по този начин, нещата няма да бъдат добре“, завърши Любомир Киров.

ПрезGoogle
ИзточникMax Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани