18.8 C
София
сряда, април 24, 2024
НачалоНБАСкоти Пипън: Фил Джаксън е расист

Скоти Пипън: Фил Джаксън е расист

6-кратният шампион в НБА не може да преглътне 1994 г.

Най-противоречивият мач в кариерата на Скоти Пипън е в плейофите на НБА през 1994 г. При резултат 102:102 и оставащи няколко секунди в мач №3 срещу Ню Йорк наставникът на Чикаго Фил Джаксън чертае комбинация, която да бъде завършена от новобранеца Тони Кукоч. Пипън е толкова разстроен от решението на треньора, че отказва да излезе на игрището за последната атака.

Кукоч успява да вкара победно, но почти три десетилетия по-късно Скоти не може да преглътне, че финалният изстрел не е бил поверен на него. В крайна сметка „биковете“ не успяват да преодолеят Никс и губят полуфиналната серия на Изток след шест мача.

Във въпросния сезон Пипън извежда Чикаго до 55 победи, а тимът е без Майкъл Джордан, който обявява оттеглянето си в края на 1993-та (по-късно се завръща).

С представянето си Скоти изпъква като претендент за MVP и дава надежда на феновете, че е способен да задържи тима на върха дори и в отсъствието на Въздушния.

А като лидер на отбора Пипън вярва и до днес, че е трябвало да му бъде поверена последната стрелба срещу Никс. В скорошно интервю за “GQ“ той заяви, че решението на Джаксън е било расистко.

Не мисля, че е чак такава загадка, просто трябва да се чете между редовете. Това беше първата ми година без Майкъл Джордан, защо да не ми дадат последния изстрел? Бях преживял всички възходи и падения, всички онези битки с Никс и т.н., а ме обиждаха по този начин. Мисля, че това беше удар под пояса. Чувствах, че това се прави, за да се даде възможност на Кукоч да блесне. Беше ход на расистка основа. И след всичко, което бях преживял с клуба, дадоха стрелбата на Тони Кукоч? Обиден – така се почувствах„, заяви Пипън.

В понеделник бившата звезда на Чикаго участва в „Dan Patrick Show“ и беше призован да даде повече подробности по този въпрос. „Като казвате, че това е бил расистки ход, наричате Фил Джаксън расист„, констатира водещият, а Пипън каза: „Нямам проблем с това„.

Когато Патрик изрично го попита дали казва, че Джаксън е расист, той отговори с: „О, да„, след което изсипа критики относно методите на треньора.

ПрезGoogle
ИзточникWebcafe.bg
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани