9.2 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоБългарияГлобиха играчи на Балкан заради технически нарушения

Глобиха играчи на Балкан заради технически нарушения

Ботевградчани получиха и указания от ДАС

На заседание, проведено на 19.05.2021 г., Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) на Националната баскетболна лига (НБЛ) разгледа доклада на г-н Владимир Атанасов – дежурен представител на БФБ от среща №1 между отборите на Балкан и БК Академик Пловдив, проведена на 18.05.2021г. в в гр. Ботевград.

Въз основа на доклада, на основание чл. 15, ал. 1 във връзка с чл. 25, ал. 1 от Дисциплинарно-административните правила (ДАП) на НБЛ, предвид липсата на депозирано от заинтересованите лица възражение по см. на чл. 18 от ДАП, Дисциплинарно-административният съвет реши:

1. УКАЗВА:

на БК Балкан да приведе в състояние, съответстващо на нормативната уредба, оборудването в спортната зала, лицензирана от Комисията на БФБ по материално-техническата база (арг. от чл. 7 от Правилата за провеждане на държавно първенство – мъже на НБЛ (Правилата).

В доклада на дежурния представител на БФБ са посочени несъответствия на оборудването, а именно: В нарушение на чл.7, ал.1, т.14 от Правила за провеждането на държавно първенство-мъже НБЛ: 1. Неработеща част (дясна половина) от червената линейна индикация (светеща линия) по целия периметър на таблото намиращо се от лявата страна на секретарската маса, отчитаща времетраенето на изтекъл период – т.14).

Указанието следва да бъде изпълнено до следващия домакински мач на отбора, в противен случай на същия ще бъде наложена санкция, съгласно чл. 8, ал. 3, предложение 2-ро от Правилата.

2. Налага на Божидар Аврамов, състезател с №10 от отбора на БК Балкан, глоба в размер на 300 (триста) лева на основание чл.34, т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №1 между отборите на БК Балкан и БК Академик Пловдив, проведена на 18.05.2021г.

На основание чл. 27 от ДАП, решението по т.2 подлежи на обжалване пред Арбитражната комисия на БФБ, в едноседмичен срок от уведомяването за същото.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателят с № 10 от отбора на БК Балкан – Божидар Аврамов – е отсъдено техническо нарушение за нерегламентирано несъгласие с решение на съдията. Нарушението е трето за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.

ДАС се върна и назад и разгледа доклада на г-н Любомир Амиорков – дежурен представител на БФБ от среща №7 между отборите на БК Балкан и БК Левски Лукойл, проведена на 11.05.2021 г. в гр. Ботевград. Съветът реши:

1. Налага на Сияни Чеймбърс, състезател с №1 от отбора на БК Балкан, глоба в размер на 300 (триста) лева на основание чл.34, т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №7 между отборите на БК Балкан и БК Левски Лукойл, проведена на 11.05.2021г.

На основание чл. 27 от ДАП, решението по т.1 подлежи на обжалване пред Арбитражната комисия на БФБ, в едноседмичен срок от уведомяването за същото.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с № 1 от отбора на БК Балкан – Сияни Чеймбърс – е отсъдено техническо нарушение за нарушаване на дистанцията и пресичане на страничната линия при вкарване на топката в игра от противника. Нарушението е трето за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.

ПрезGoogle
ИзточникНБЛ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани